Izvor: eKapija | Srijeda, 23.10.2019.| 12:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Izabrano šest pobjednika RBI programa Elevator Lab

Žiri Elevator Lab-a, programa Raiffeisen Bank International (RBI), je među 14 finalista odabrao šest pobjednika kojima će biti omogućeno da učestvuju u trećem krugu Programa partnerstva sa Fintech-om (Fintech Partnership Program).

Uz podršku stručnjaka i mentora iz RBI-a, učesnici će razviti takozvane dokaze o konceptu (Proof of Concept), koje će prezentirati na Demo danu početkom marta 2020. Na osnovu toga će RBI biti u mogućnosti da procijeni mogućnost saradnje.

U septembru su odabrani finalisti između više od 280 prijavljenih iz preko 50 država, a sada su pozvani da se bore za učešće u programu Elevator Lab.

Putem ovog programa pokrenutog 2017. godine, RBI je već sklopila 14 partnerstava i zajedničkih inicijativa na polju finansijske tehnologije.

- Posmatrajući kvalitet šest ovogodišnjih učesnika programa, uvjeren sam da ćemo započeti nove saradnje - rekao je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

- Naše korporativne vrijednosti nam nalažu da budemo proaktivni ali i da se razvijamo u prilagodljivu organizaciju u kojoj je poseban fokus stavljen na saradnju. To također uključuje i našu otvorenost prema vanjskim partnerima, a Elevator Lab podrazumijeva jednu takvu saradnju. Ovaj program nam daje jedinstvenu priliku da dođemo do kvalitetnih startap kompanija i privučemo nove talente koji će biti dio globalne Raiffeisen mreže - istakao je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

Učesnici programa dolaze iz sljedećih područja: Veliki Corporate i institucionalni klijenti (Billon, billongroup.com), Cyber sigurnost (imVision Technologies, imvisiontech.com), Bankarstvo za fizička lica (Minna Technologies, minnatechnologies.com), Platni promet i procesiranje transakcija za usluge mobilnosti (Nayax, nayax.com, kao i Quantoz Blockchain Technology, quantoz.com) i RegTech (Uhura Solutions, uhurasolutions.com).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.