Izvor: eKapija | Srijeda, 23.10.2019.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ILO odobrio novi projekat Gradskoj razvojnoj agenciji Banjaluka - Za pokretanje firmi na raspolaganju 418.000 KM

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
U okviru implementacije EU4BUSINESS Programa, u aprilu 2019. godine, Međunarodna organizacija rada (ILO) je objavila Poziv za projekte za razvoj preduzetništva na lokalnom nivou. Nakon prvog i drugog kruga evaluacije, a od ukupno 45 dostavljenih projekata iz BiH, za finansiranje je odabran projekat Gradske razvojne agencije Banjaluka pod nazivom "Podrška uspostavljanju i razvoju preduzeća kroz uspostavljanje novog mehanizma podrške za osnivanje i razvoj firmi za lica mlađa od 30 godina". Vrijednost projekta je 418.105 КM.

Glavni aplikant i nosilac projekta je Gradska razvojna agencija koja je, u skladu sa uslovima MOR-ovog poziva za projekte, formirala partnerski konzorcijum sastavljen od sljedećih aktera: Grad Banjaluka, Zavod za zapošljavanje RS – Filijala Banjaluka, Elektrotehnički fakultet, kao i firmi: Blok projek, Ad Lab, Media Lab, Telegroup, te udruženja: Udruženje Bit Alijansa, Udruženje žena preduzetnica Кlub Žena preduzetnica Republike Srpske i ICBL kao fondacija.

Riječ je o projektu podrške pokretanju novih firmi za lica mlađa od 30 godina, a u oblasti informacionih tehnologija uključujući oblasti digitalizacije, kreativne industrije i digitalnog marketinga.

- Tokom implementacije projekta koja će trajati narednih 18 mjeseci cilj nam je da obučimo 100 mladih ljudi mlađih od 30 godina, a u skladu sa MOR metodologijom "Započni i unaprijedi svoj posao" (SIYB and GET Ahead Methodology) i tako ojačamo njihove kapciteta za poslovno planiranje, pripremu poslovnih i marketing planova, menadžment, i razvoj proizvoda. Pomenute aktivnosti će biti provedene u cilju realizacije inovativnih poslovnih ideja te ćemo imati mogućnost da za 20 kandidata koji registruju novu firmu dodijelimo grantove u ukupnoj vrijednosti od 110.000 EUR - poručuju iz Gradske razvojne agencije Cidea.

Pozivaju se mladi do 30 godina starosti koji su zainteresovani za pokretanje novih biznisa u sektoru IT (digitalizacija, kreativna industrija i digitalni marketing) da se jave na mejl: info@cidea.org, ili telefon: 051/433-460 sa naznakom "Za ILO projekat".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.