NavMenu

Startap Uhura iz BiH pobjednik regionalnog takmičenja Elevator Lab Challenge

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.09.2019. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Popov Digital Art)
Startap Uhura iz BiH, koji razvija proizvod u oblasti vještačke inteligencije za obradu ugovora i dokumenata, pobjedio je na finalnom izdanju takmičenja Elevator Lab Challenge u organizaciji Raiffeisen Bank International i Startita.

Tim Uhure je već ponio titulu najboljeg startapa na lokalnom izdanju Elevator lab challenge-a za Bosnu i Hercegovinu, a ovog puta je, pored titule regionalnog pobednika, osvojio i nagradu od dodatnih 5.000 EUR za dalji razvoj svog proizvoda.

Pored pobjedničkog tima, publici i žiriju su se predstavili pobjednici lokalnih takmičenja u Srbiji i Hrvatskoj, startapi Abstract i Worig.

Uhura je platforma zasnovana na vještačkoj inteligenciji koja služi za mašinsko čitanje i razumijevanje ugovora na sličan način na koji to rade ljudi. Time se finansijskim institucijama omogućava značajno ubrzavanje procesa provere i obrade dokumenata i pretvaranje nestrukturisanih ugovornih dokumenata u strukturisane podatke. Glavne prednosti njihovog rješenja su brža provjera i kreiranje finansijskih ugovora, kao i smanjena mogućnost nastajanja ljudske greške pri provjeri velike količine podataka.

- Učešće na regionalnom finalu Elevator Lab Challenge je bilo velika prilika za nas da predstavimo našu platformu za upravljanje ugovorima uz pomoć vještačke inteligencije i uspostavimo saradnju sa Raiffeisen bankom. Bilo nam je zadovoljstvo da budemo dio Elevator Lab Challenge-a - izjavio je Mladen Marković, suosnivač pobjedničkog startapa.


Ovo prva godina u kojoj je takmičenje podignuto na regionalni nivo, tako da je pored Beograda bilo organizovano i u Sarajevu i Zagrebu.

Regionalni Elevator Lab Challenge sprovodila je Raiffeisen banka uz podršku organizacija Startit, HUB385, HUB387, Heapspace, Networks.ba i Digitalizuj.me, navodi se u saopštenju Startita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.