Izvor: itbase.ba | Nedjelja, 08.09.2019.| 17:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

BH Telecom izdvaja 100.000 KM za startape

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Na današnjoj konferenciji Sarajevo TechLab prezentovana je digitalna agenda BH Telecoma kroz koju je predstavljena transformacija kompanije iz tradicionalnog CSP u Digital Service Providera.

- Ova transformacija nizacijsku transformaciju, transformaciju informacionih tehnologija, implementaciju savremenih tehnoloških rješenja i promjenu razmišljanja u poslovanju - rekao je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma.

Nakon što je ukazao na ulogu telekoma u procesu digitalne transformacije, Kahriman je pozvao postojeće i potencijalne partnere da zajedno s BH Telecomom kreiraju nova ICT rješenja i usluge kako bi izgradili bolje digitalno društvo.

- Kako je najavljeno danas na konferenciji Sarajevo TechLab, BH Telecom se značajno otvara prema startap tržištu s javnim pozivom od 100.000 KM za najbolja inovativna rješenja i projekte. Ovo je prvi korak, a uvjeren sam da će BH Telecom tokom 2020. godine izgraditi BH Telecom startap platformu kao jednu tačku za nove poslovne inicijative, inovacije i poslovna rješenja - izjavio je Kahriman.

Elvedin Kanafija, v.d. izvršnog direktora Izvršne direkcije za razvoj poslovanja, rekao je kako je ova godina bila ključna za razvoj poslovanja BH Telecoma.

- Uradili smo redizajn ponude usluga i to Moja TV usluge, koja je jedna od najznačajnijih usluga i redizajn mobilnih paketa za postpaid korisnike, te ponudili naše Extra pakete koji su kreirani prema zahtjevima tržišta i za potrebe uvođenja 4G+ tehnologije. Povećali smo atraktivnost ponude kroz plasiranje usluga Smart Home, Cloud i Biz Izbor koje nude fleksibilnije operativne troškove poslovanja i jednostavniji način življenja. Povodom Dana kampanje korisnicima Moja TV omogućili smo besplatno praćenje Sport Klub kanala u promotivnom periodu te novu Moja TV akciju koja traje do kraja godine i omogućava kupovinu telefona za 1 KM - dodao je Elvedin Kanafija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.