Izvor: Capital | Četvrtak, 05.09.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Tehnološki park Linnovate poziva na prijavu za podršku razvoju poslovnih ideja

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Tehnološki park Linnovate objavio je poziv svim inovativnim i preduzetnički orijentisanim osobama kao i postojećim mladim firmama da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru.

Glavni fokus za inkubator su inovativne ideje bazirane na znanju i stvaranju nove vrijednosti, te želja da se u sklopu inkubatora izraste u ozbiljnu firmu koja svoje poslovanje zasniva na primjeni novih tehnologija.

U inkubator se mogu prijaviti i postojeće firme, obrti i porodični biznisi, ne stariji od tri godine koje žele unaprijediti svoje poslovanje, saopšteno je iz Linnovatea.

Poslovni inkubator Tehnološkog parka Linnovate pomaže klijentima u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova kroz omogućavanje okruženja za razvijanje posla, pristupima mentorstvu i investitorima, kao i pružanje podrške u marketinškim aktivnostima i unaprjeđenju prodaje.

Za kandidate koji imaju dobar temeljni koncept poslovne ideje Linnovate predviđa besplatnu predinkubaciju koja uključuje smještajne usluge, konsalting i trening na maksimalan period do šest mjeseci.

Za kandidate i poduzeća koja su već razvila svoje ideje, ali ih žele unaprijediti, inkubator nudi uređen kancelarijski prostor, poslovno savjetovanje, određenu finansijsku podršku, usluge treninga i sale za sastanke u periodu do 36 mjeseci pod subvencioniranim uslovima.

Javni poziv za ulazak u poslovni inkubator otvoren je do 1. oktobra, a dodatne informacije i aplikacijski obrasci mogu se pronaći na internetskim stranicama Tehnološkog parka Linnovate www.linnovate.org.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.