Izvor: eKapija | Petak, 16.08.2019.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjalučki Prointer i Dwelt dogovorili partnerstvo - Udruženim snagama za širenje inovativnih rješenja

Domaće digitalno tržište unaprijeđeno je za jedno novo tehnološko partnerstvo. Radi se o saradnji najjače IT kompanije u BiH i startap firme.

Naime, Bojan Vujić, direktor kompanije Prointer ITSS i Stefan Krneta, osnivač startapa Dwelt potpisali su memorandum o saradnji koji se odnosi na Dweltov inovativni softverski proizvod - Platforma X.

Platforma X, vizija je Dweltove digitalne transformacije energetskog sektora i namjenjenja je za green, smart energy provajdere.

Dwelt ne širi razvoj na druge industrije, ali traži strateške partnere, velike sisteme integratora i konsultantske firme iz oblasti energetike u svakoj državi.

- Tako je naše softversko rješenje već poznato tržištu Njemačke, Austrije, Švajcarske, a pregovaramo i sa kompanijama sa Bliskog istoka i Afrike. Što se tiče domaćeg tržišta, htjeli smo sinergiju sa najboljima iz IT sektora, jer u proizvod Platformu X moj tim je uložio godine truda, rada i znanja. Prointer je najjača IT kompanija u BiH, sa njima sarađuju i najveći svjetski vendori kao što su SAP, IBM, Microsoft. Za Dwelt je velika čast da se našao na takvoj listi partnera - izjavio je Stefan Krneta.

Prointer ITSS, saradnjom sa Dweltom dobija inovativnu mladu kompaniju sa visokosofisticiranim rješenjem u oblasti softvera u energetici čije rješenje prati potrebe globalnog tržišta i tu najbolju praksu ugrađuje u svoj proizvod – Platforma X.

Saradnja Prointer ITSSa i Dwelta primjer je kako se efikasno mogu povezati kvalitetne priče u IT sektoru rekao je Bojan Vujić, direktor Prointer ITSS i istakao, da je ova saradnja "posebna poruka da i velike kompanije poput Prointera treba da prepoznaju inovativnost u našem društvu."

Vujić je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa startap kompanijom Dwelt koje je uslijedilo nakon višemjesečnih testiranja kroz nekoliko pilot projekata koji su se pokazali kao dobra osnova za produbljivanje poslovnih odnosa.

- Potpisima na sporazum o saradnji to smo i potvrdili. Njime se otvaraju nove mogućnosti da uz razmjenu znanja i iskustava osmislimo u nekim slučajevima i zajednički nastup na tržištima i koristimo resurse obje kompanije na obostrano zadovoljstvo. Vjerujem da ćemo znati iskoristiti prednosti i mogućnosti koje su pred nama - izjavio je Bojan Vujić direktor Prointer ITSS.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.