NavMenu

Banjalučki Prointer i Dwelt dogovorili partnerstvo - Udruženim snagama za širenje inovativnih rješenja

Izvor: eKapija Petak, 16.08.2019. 12:13
Komentari
Podeli
Domaće digitalno tržište unaprijeđeno je za jedno novo tehnološko partnerstvo. Radi se o saradnji najjače IT kompanije u BiH i startap firme.

Naime, Bojan Vujić, direktor kompanije Prointer ITSS i Stefan Krneta, osnivač startapa Dwelt potpisali su memorandum o saradnji koji se odnosi na Dweltov inovativni softverski proizvod - Platforma X.

Platforma X, vizija je Dweltove digitalne transformacije energetskog sektora i namjenjenja je za green, smart energy provajdere.

Dwelt ne širi razvoj na druge industrije, ali traži strateške partnere, velike sisteme integratora i konsultantske firme iz oblasti energetike u svakoj državi.

- Tako je naše softversko rješenje već poznato tržištu Njemačke, Austrije, Švajcarske, a pregovaramo i sa kompanijama sa Bliskog istoka i Afrike. Što se tiče domaćeg tržišta, htjeli smo sinergiju sa najboljima iz IT sektora, jer u proizvod Platformu X moj tim je uložio godine truda, rada i znanja. Prointer je najjača IT kompanija u BiH, sa njima sarađuju i najveći svjetski vendori kao što su SAP, IBM, Microsoft. Za Dwelt je velika čast da se našao na takvoj listi partnera - izjavio je Stefan Krneta.

Prointer ITSS, saradnjom sa Dweltom dobija inovativnu mladu kompaniju sa visokosofisticiranim rješenjem u oblasti softvera u energetici čije rješenje prati potrebe globalnog tržišta i tu najbolju praksu ugrađuje u svoj proizvod – Platforma X.

Saradnja Prointer ITSSa i Dwelta primjer je kako se efikasno mogu povezati kvalitetne priče u IT sektoru rekao je Bojan Vujić, direktor Prointer ITSS i istakao, da je ova saradnja "posebna poruka da i velike kompanije poput Prointera treba da prepoznaju inovativnost u našem društvu."

Vujić je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa startap kompanijom Dwelt koje je uslijedilo nakon višemjesečnih testiranja kroz nekoliko pilot projekata koji su se pokazali kao dobra osnova za produbljivanje poslovnih odnosa.

- Potpisima na sporazum o saradnji to smo i potvrdili. Njime se otvaraju nove mogućnosti da uz razmjenu znanja i iskustava osmislimo u nekim slučajevima i zajednički nastup na tržištima i koristimo resurse obje kompanije na obostrano zadovoljstvo. Vjerujem da ćemo znati iskoristiti prednosti i mogućnosti koje su pred nama - izjavio je Bojan Vujić direktor Prointer ITSS.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.