Izvor: Poslovne novine | Srijeda, 07.08.2019.| 13:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Produžen javni poziv mladima u KS za grantove za razvoj preduzetništva

(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Javni poziv upućen mladim osobama za učešće u aktivnostima grant sheme "Razvoj preduzetništva i podrška pokretanju novih startap kompanija na području Kantona Sarajevo", a koji je prvobitno trebao biti okončan danas, produžen je do 13. avgusta ove godine do 17.00 sati.

Ovakva odluka proistekla je iz zaprimljenih molbi i sugestija od potencijalnih aplikanata, a zbog čega je izvršena i dopuna ovog javnog poziva u smislu da podnosioci prijava koji ispunjavaju tražene osnovne kriterije i imaju kvalitetnu poslovnu ideju i želju da se bave vlastitim biznisom, ali se nalaze u radnom odnosu, imaju pravo prijave po osnovu ovog javnog poziva.

U slučaju da takve osobe budu odabrane za učešće u aktivnostima grant sheme, prije dodjele granta od Ministarstva privrede KS moraće dostaviti potvrdu da se nalaze na evidenciji nadležnog biroa za zapošljavanje.

Podsjećaju da je pomenuti poziv proistekao iz Projekta "Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta" (EGG) kojeg Ministarstvo privrede KS provodi u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) i Službom za zapošljavanje KS.

Ovim javnim pozivom su obuhvaćene mlade osobe starosti do 35 godina sa područja Kantona Sarajevo, i to iz općina Centar Sarajevo, Hadžići, Ilijaš, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Stari Grad, Trnovo FBiH i Vogošća.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.