Izvor: eKapija | Srijeda, 24.07.2019.| 11:38
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općina Centar sufinansira pokretanje biznisa mladih - Prijave do 12. avgusta

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
U cilju podsticanja zapošljavanja mladih Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta namijenjenim razvoju poduzetništva i zapošljavanju mladih.

Javni poziv je otvoren do 12. avgusta 2019.

Pravo na bespovratna sredstva iz budžeta Općine Centar za pokretanje i razvoj vlastitog biznisa, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar do 35 godina starosti koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje KS. U zadanom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa, i to i na aplikacionom obrascu i elektronski. Ocjenu poslovnih planova i postupak dodjele bespovratnih sredstava, shodno utvrđenim kriterijima, provodi komisija koju imenuje općinski načelnik, istaknuto je na sajtu Općine Centar Sarajevo.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj veb stranici. Pisane prijave podnose se Komisiji za provođenje postupka dodjele sredstava za poticaj zapošljavanja mladih Općine Centar putem Službe za finansije, privredu i lokalno ekonomski razvoj, Mis Irbina 1.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za tu namjenu planirano je 242.000 KM.

Više info možete pogledati na linku ovdje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.