Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.07.2019.| 09:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Virutelni inkubator FasterCapital nudi tehnički razvoj i podršku IT startapima

Ilustracija (Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
FasterCapital je virtuelni inkubator sa sjedištem u Dubaiju, osnovan 2010. godine, a javno je dostupan od 2014. Pomaže IT startapima kroz programe ubrzanja i inkubacije.

FasterCapital posebno naglašava važnost ženskog preduzetništva i ima posebnu opciju upravo za podršku startapima koje vode žene.

FsterCapital je otvoren za primanje zahtjeva od preduzetnika u vezi s njihovim programom inkubacije te tako postaje njihov tehnički suosnivač.

Proces inkubacije započinje pregledom pokretanja koje može potrajati od 7 dana do 14 dana.

Vrlo je važno da pošaljete sve tražene pojedinosti jer tek nakon što su se uvjerili da su prikupljene sve potrebne informacije počinje pregled inkubacije, prenosi portal manager.ba.

Uslovi za prihvatanje u program inkubacije

Kako biste bili prihvaćeni u program inkubacije jedan od uslova je dopuštanje FasterCapitalu da postane tehnički suosnivač.

Kao i da razvije cijeli proizvod od početka do kraja, da nastavi njegov razvoj ili da djelomično pomogne u razvoju.

Osigurava se tehnički razvoj po dionici dok ulaganje u gotovinu nije osigurano.

Preduzetnici bi trebali osigurati barem 50% potrebnog novca u tekućem krugu finansiranja ili bi trebali biti spremni podići taj iznos od investitora ili drugih izvora finansiranja.

No, u određenim slučajevima mogu uložiti više od 50% iznosa.

Razne besplatne usluge

FasterCapital će takođe pružiti mnoge druge besplatne usluge kroz program inkubacije kao što su primjerice istraživanje tržišta, studija izvodljivosti, tržišna strategija i ostale pravne usluge – besplatno!

Preduzetnici neće biti terećeni za nijednu od ovih usluga, jer u FasterCapitalu smatraju da je tehnička podrška njihova dužnost i od iznimne važnosti za njihove klijente.

Ne morate se preseliti u Dubai. Njihov inkubator je virtualan i možete boraviti bilo gdje u svijetu, pa čak i zadržati svoj svakodnevni posao sve dok se ne izgradi startap. Njihova standardna investicija može se kretati od 50 dolara pa sve do 2 miliona dolara.

Kako se prijaviti?

FasterCapital je tehnički suosnivač, a ne investitor ili fond. Njihov tim će usko surađivati ​​s preduzetnikom kako bi potvrdio poslovni plan, poboljšao proizvod i čak pomogao u procjeni tržišta. Kasnije će i u prodaji proizvoda kroz njihovu mrežu koja broji više od 1.500 ljudi – mentora, predstavnika i regionalnih partnera koji su distribuirani širom svijeta.


Ne morate ništa platiti za prihvatanje u program inkubacije ili ubrzanja razvoja startapa – njihova recenzija je takođe besplatna.

Prihvataju samo startapove koji su u IT području kao što su softver, internet ili mobilne aplikacije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.