Izvor: eKapija | Srijeda, 29.05.2019.| 08:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren poziv za učešće u programu Start.UP! Njemačka 2019

Po prvi put startapi iz BiH imaju priliku biti dio "Start.UP! Njemačka 2019 " putem prijave na konkurs koji je raspisalo Predstavništvo njemačke privrede u BiH.

Cilj konkursa je da se prezentuju mogućnosti koje Njemačka može ponuditi startap kompanijama.

Poziv je otvoren za visokotehnološke startape u fazi testiranja tržišta i koji djeluju u oblastima razvoja pametnih gradova, logistike, mobilnosti i razvoja tehnoloških inovacija u oblasti osiguranja (InsureTech) te su zainteresovani za ulazak na njemačko tržište.

Program "Start.UP!Njemačka" podrazumijeva proputovanje njemačkim industrijskim središtem Sjeverna Rajna-Vestfalija, a u pratnji preduzetnika iz viskotehnoloških kompanija kao i upoznavanje sa njemačkim preduzećima, partnerima ili investitorima zainteresovanih za saradnju.

Svi učesnici moći će "iz prve ruke" dobiti uvid u aktuelna dešavanja na njemačkom tržištu, kao i da uspostave kontakt sa njemačkim korporacijama i investitorima u gradovima Diseldorf, Keln i Rur.

Kako je navedeno na sajtu Predstavništva njemačke privrede u BiH organizatori pokrivaju cjelokupnu realizaciju programa, prevoz unutar Njemačke, koordinaciju B2B sastanaka i prijem u Rursamit u Bohumu.

Startapi koji budu učestvovali pokrivaju troškove prevoza u Njemačku i smještaj.

Finalisti će takođe imati priliku učestvovati na završnom događaju u Sarajevu tokom sredine juna 2019. godine.

Poziv je otvoren do 21. juna 2019. a više info oko prijave možete pogledati na linku ovdje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.