Izvor: Nezavisne novine | Subota, 20.04.2019.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Otvoren novi prostor Inovacionog centra u Banjaluci

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Novi radni prostor Inovacionog centra Banjaluka, koji će dodatno osnažiti kapacitete za pružanje podrške mladim preduzetnicima, otvoren je u petak, 19. aprila, na 13. spratu, u neboderu u Ulici Veselina Masleše, saopšteno je na sajtu Grada Banjaluka.

Zajednički prostor za rad – prvi Lonac hab u BiH otvoren u okviru startap vikend, jeste projekat realizovan u saradnji sa Fondacijom Mozaik, uz podršku Grada Banjaluka koji je dodijelio gradski prostor na korištenje Inovacionom centru.

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je ovo već treći prostor koji je Grad dodijelio Inovacionom centru, te izrazio zadovoljstvo što je sve više potražnje za kovorking prostorima.

- Još jedan prostor u naselju Starčevica trebalo bi da bude oslobođen za potrebe Inovacionog centra jer želimo da utrostručimo prostorni kapacitet samog Inovacionog centra za četvorogodišnji period – rekao je Radojičić.

Istakao je da je razlog to što ima dovoljno mladih koji su u savremenim tehnologijama i koji su zainteresovani za startap projekte ili slične djelatnosti.

Direktor Inovacionog centra Banjaluka Drago Gverić izrazio je zadovoljstvo što je otvoren još jedan kovorking centar sa ciljem da pruži mjesto za razvoj društveno odgovornih preduzeća.

-Cilj nam je da obezbijedimo mjesto za rad frilensera, kao i mjesto gdje će se održavati prezentacije i obuke – rekao je Gverić.

Istakao je da će u poslovnom inkubatoru Inovacionog centra mjesto imati svi koji sa svojom društveno odgovornom idejom odluče da pokrenu biznis.

- Prostor smo dobili od grada, te smo ga u saradnji sa fondacijom Mozaik renovirali i u potpunosti opremili za rad frilensera i novih preduzeća – rekao je Gverić.

Direktor Fondacije Mozaik Zoran Puljić izrazio je zadovoljstvo što je ta fondacija dio značajne aktivnosti koja će stvoriti dodatne prilike za mlade i inovativne poslovne ljude u Banjaluci.

Izrazio je nadu da će u novom prostoru u narednih nekoliko godina biti pokrenuto bar 10 ili 15 biznisa.

Sve informacije o paketima i rezervacijama nalaze se na www.lonac.ba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.