Izvor: biznis.ba | Ponedjeljak, 15.04.2019.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Linnovate Tehnološki park pomogao pokretanje dvije firme u Livnu - U Sapot i gazdinstvo Đuran uloženo 35.000 KM

Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)
Linnovate Tehnološki park iz Livna, kroz razne programe i rad s mladim ljudima, financijski je pomogao u pokretanju dvije firme u Livnu.

Riječ je o obiteljsko poljoprivrednom gazdinstvu Đuran, kojeg zastupa vlasnica i direktor Katica Đuran i poduzeću Sapot, čiji je direktor i osnivač Goran Peković.

Iz Linonovate TP naglašavaju kako su u prva dva startapa uložili 35.000 KM u obliku pozajmica, te da se radi o značajnim sredstvima koja će biti neophodna za pokretanje i rast ovih poduzetničkih poduhvata.

Osim financijske podrške, korisnici poslovnog inkubatora također imaju i podršku u edukaciji, infrastrukturi, kao i jako važnu podršku prilikom stvaranja tržišta.

Novac koji je investiran u startapove dolazi iz posebno razvijenog rizičnog investicijskog fonda koji prilagođen potrebama Hercegbosanske županije. Fond se za sada puni isključivo iz privatnih donacija, čiji su donatori suosnivač Linnovate Tehnološkog parka Mate Rimac i još jedan, zasad anonimni donator, porijeklom iz ovih krajeva.

Linnovate Tehnološki Park iz Livna još je u septembru prošle godine uputio poziv svim inovativnim i poduzetnički orijentiranim osobama, kao i postojećim mladim tvrtkama da prijave svoje poslovne ideje za mjesto u poslovnom inkubatoru.

Njihov glavni fokus za inkubator su inovativne ideje bazirane na znanju i stvaranju nove vrijednosti, te želja da se u sklopu inkubatora izraste u ozbiljnu tvrtku koja svoje poslovanje zasniva na primjeni novih tehnologija.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.