NavMenu

Podrška startap zajednici u Banjaluci - Besplatan prostor za pet novih preduzeća

Izvor: eKapija Nedjelja, 10.03.2019. 07:11
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gajus/shutterstock.com)Ilustracija
Početnici u biznisu od petka, 8. marta, na raspolaganju imaju još jedan besplatan poslovni prostor u Banjaluci, u okviru strateških nastojanja Gradske uprave da se što više pomogne razvoju startap preduzeća. Novi poslovni prostor, koji je dodijeljen banjalučkom Inovacionom centru (ICBL), nalazi se na Starčevici, a u njemu će biti smješteno pet novoosnovanih preduzeća, saopšteno je iz Grada Banjaluka.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, ocijenio je da otvaranje novih prostora na početni biznis predstavlja podsticaj zapošljavanju, kvalitetnom razvoju grada, pametnom gradu i mogućnostima da mladi ostanu ovdje.

– Grad konceptualno želi da podrži moderne tehnologije i razvoj startap kompanija. Ove firme su način da se mladi zadrže ovdje, da se zaposle na dobrim radnim mjestima i ostvare dobru zaradu – rekao je Radojičić i dodao da je broj poslovnih prostora za startap firme udvostručen u odnosu na period od prije dvije godine.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj RS Srđan Rajčević je istakao da je ICBL jedan od uspješnih primjera kako sinergija lokalne zajednice i Vlade RS može da donese dobre rezultate. On je podvukao da se Vlada RS opredijelila za razvoj mikropreduzetništva pogotovo u oblasti novih tehnologija, istraživanja i inovacija.


– Republika Srpska je snažno opredijeljena da ostvari pozitivan iskorak u razvoju, a koji će biti zasnovan na znanju. U tom smislu uloga ICBL je veoma značajna. Ministartsvo planira da Inovacionom centru da još veću vidljivost i još veću ulogu u procesima i projektima koji su ispred nas, pogotovo koji su u vezi sa uspostavljanjem naučno-tehnoloških parkova u RS – rekao je Rajčević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.