Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 18.02.2019.| 12:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Startapi iz BiH pozvani na evropsko takmičenje u Češkoj

(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
INTERA Tehnološlki park i Code Hub Mostar i ove su godine postali ponosni partneri Startup World Cup-a & Summit-a koji će se održati u aprilu u glavnom gradu Češke. Događaj, koji će ove godine pokušati odgovoriti na pitanje "What's Next, Europe?", ima cilj kreirati dugoročnu evropsku startup mrežu.

SWCSummit će okupiti više od 1.150 inovatora, 350 startapa te 50 poslovnih anđela iz Evrope i svijeta, a svoja će iskustva, između ostalih 50 govornika, sa prisutnima podijeliti i James Quarles, izvršni direktor poduzeća Strava te John Rizzo, prvi voditelj marketing odjela poduzeća Apple, saopšteno je na sajtu IINTERA-e.

Osim konferencijskog dijela, kao poseban dio ovog događaja se ističe finale evropskog takmičenja startapa. Pobjednik takmičenja će osvojiti investiciju od 500.000 USD te priliku za svjetsko takmičenje u San Franciscu.

Učesnici ovog takmičenja mogu biti i inovativna startap poduzeća iz Bosne i Hercegovine! Prijave su otvorene na linku do srijede, 20. februara a INTERA će sve zaintesirane, koji postave eventualna pitanja na info@intera.ba, povezati s organizatorima koji će im dodatno otkloniti sve nedoumice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.