NavMenu

Inovacioni centar Banjaluka nudi besplatan prostor početnicima u biznisu

Izvor: eKapija Petak, 25.01.2019. 14:16
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Vlasnici novoosnovanih firmi, koje žele dalje da razvijaju svoje poslovne ideje, u prilici su da potpuno besplatno dobiju na korišćenje poslovni prostor u Banjaluci, uz osiguranu pomoć za razvoj biznisa, saopšteno je iz Inovacionog centra Banjaluka (ICBL).

Uz pomoć Grada Banjaluka, ICBL je objavio novi javni poziv za prijave za ulazak u njihov poslovni inkubator iz kojeg su u godinama iza nas potekle mnoge, sad već poznate visokotehnološke firme.

Direktor ICBL-a Drago Gverić ističe da je poziv namijenjen svima koji su orijentisani ka razvoju svojih poslovnih ideja, a ICBL im nudi produktivno okruženje za pozicioniranje svog posla, uz mogućnost kontinuiranog rasta i razvoja.

– Poziv je namijenjen pojedincima ili timovima koji su registrovali preduzeće u prethodnih šest mjeseci ili koji tek planiraju da registruju preduzeće. Ulaskom u poslovni inkubator, preduzeća dobijaju besplatan kancelarijski prostor (plaćaju se samo režijski troškovi), besplatnu savjetodavnu podršku u procesu razvoja poslovanja, pristup događajima, seminarima, radionicama koje organizuju ICBL i naši partneri, mogućnost umrežavanja sa potencijalnim klijentima, partnerima i investitorima, te zajedničku realizaciju aktivnosti za koje smatraju da mogu doprinijeti izgradnji i jačanju naše startap zajednice – navodi Gverić.

U ICBL dodaju da se prilikom odabira pojedinaca ili timova za ulazak u poslovni inkubator, rukovode principima: inovativnosti, znanja, potencijala za rast sa kapacitetom za stvaranje novih radnih mjesta, tržišne orjentisanosti sa potencijalom za širenje posla na međunarodnom nivou, te ekonomske i finansijske izvodljivosti.

U posljednjih osam godina, otkako je Grad Banjaluka, u saradnji sa partnerima osnovao ICBL, realizovano je više od 200 poslovnih ideja i podržan rad više od 80 timova. Uz njihovu pomoć, nastalo je više od 40 novih kompanija, uglavnom onih koji se odnose na nove tehnologije, u kojim danas radi više od 270 zaposlenih.

U nastojanju da dodatno potpomogne razvoj novih, tzv. startap biznisa, Grad Banjaluka je prije više od godinu dana ICBL-u dodijelio još tri nova poslovna prostora, koji se koriste isključivo za razvoj novih biznisa. Najnoviji poslovni inkubator će biti smješten na lokaciji u Ulici Jug Bogdana koja bi trebalo da bude otvorena krajem februara ove godine.

Kompletan javni poziv koji je otvoren do 15. februara 2019. godine, kao i prijavni obrazac, možete preuzeti OVDJE.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.