NavMenu

Nova prilika za mlade sa poslovnom idejom - RS uskoro raspisuje poziv za projekat "Start up Srpska"

Izvor: Capital Utorak, 04.12.2018. 15:32
Komentari
Podeli

(Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Dobre vijesti stižu za mlade sa dobrom poslovnom idejom. Uskoro počinje realizacija projekta "Start up Srpska", za koji se mogu prijaviti mladi do 35 godina koji žele da pokrenu biznis.

Javni poziv biće raspisan tokom ove sedmice sa jasnim uslovima koji moraju biti ispunjeni. Budući preduzetnik dio novca dobiće kroz projekat, a dio mora da obezbijedi sam.

Zavod za zapošljavanje RS će naredne tri godine pratiti razvoj biznisa kako bi se izbjegle manipulacije.

- Program je zamišljen kao zajedničko ulaganje Zavoda i aplikanata, on će morati da ima određena sredstva u visini trećine vrijednosti koje mi dajemo. Postoje jasne procedure gdje mi štitimo novac, takođe postoje mjenice i garancije za uspješnu realizaciju programa - kazao je Miroslav Vujčić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS.

Ovaj projekat razlikuje se od drugih po tome što prednost daje mladim ljudima, kazala je predsjednik Srpske Željka Cvijanović. Uz druge projekte iz Akcionog plana za zapošljavanje doprinijeće, kaže, porastu broja zaposlenih.

Za "Start up Srpska" izdvojeno je 2 mil KM. Pola novca je donacija Vlade Srbije, a ostatak je obezbijedio Zavod za zapošljavanje. Zainteresovani će moći konkurisati za različite iznose.

- Ti iznosi se kreću zavisno od djelatnosti posla kojim će se baviti i koji će pokrenuti. Kreće se u iznosu od 20.000 do 50.000 KM, i opšti stav je da koliko imate adekvatan plan i znate šta hoćete da radite, s tim novcem možete da imate jedan solidan početak poslovanja - kazala je Cvijanović.

"Start up Srpska" je sedmi projekat Zavoda za zapošljavanje koji će biti realizovan u 2018. godini. Za podsticaje za zapošljavanje tokom godine uloženo je 19 mil KM i na taj način do sada je zaposleno 4.300 ljudi.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.