Izvor: eKapija | Četvrtak, 29.11.2018.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RS želi osnovati inovacione centre u Trebinju i Zvorniku

(Foto: lOvE lOvE/shutterstock.com)
Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić rekao je u srijedu, 28. novembra, u Novom Sadu, da je u toku realizacija ideje da se u Zvorniku i Trebinju razviju dva inovaciona centra koja bi bila prvenstveno okrenuta mladim ljudima, odnosno promociji preduzetništva i inovatorskih ideja među njima, prenosi Radio Trebinje.

- Radimo na razvoju ideje da u Zvorniku i Trebinju formiramo inovacione centre, koji će prvenstveno među mladim ljudima promovisati duh preduzetništva i inovatorskih ideja. Tu ideju su podržale i vlade Srpske i Srbije, kao i saradnju na njihovoj realizaciji - izjavio je Šeranić poslije sastanka sa direktorom novosadskog Poslovnog inkubatora Đorđem Ćelićem.

Šeranić je naglasio da bi ti inovacioni centri davali mogućnost mladim ljudima da svoje preduzetničke i inovativne ideje u njima i razvijaju.

- To bi ujedno otvorilo i mogućnost stvaranja i razvoja startap kompanija, kako na području istočnog dijela Republike Srpske tako i na području njenog južnog dijela. Prednost Zvornika i Trebinja je u tome što u tim gradovima imamo i fakultete koji mogu da podrže razvoj inovacionih centara. U Zvorniku imamo tehnološki fakultet, a u Trebinju Fakultet za proizvodnju i mendžment - naglasio je on.

Prema njegovim riječima, mentor tim centrima mogao bi da bude Inovacioni centar u Banjaluci.

On je ocijenio da banjalučki centar dobro funcioniše i ima odličnu saradnju sa novosadskim Poslovnim inkubatorom.

- To bi takođe mogla biti jedna zajednička aktivnost kojoj bi se priključio i Tehnički fakultet iz Novog Sada - rekao je Šeranić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.