NavMenu

Fondacija Mozaik daje 700.000 KM za biznis ideje - Rok za prijave 8. novembar

Izvor: Glas Srpske Utorak, 06.11.2018. 11:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)Ilustracija
Mladim ljudima širom Srpske i BiH koji žele pokrenuti društveni biznis Fondacija Mozaik stavila je na raspolaganje fond od 700.000 KM.

Ova fondacija pokrenula je kampanju za registraciju i pokretanje društvenog biznisa sa do sad najvećim godišnjim fondom za investicije u ideje mladih, a rok za prijavu je 8. novembar.

- Program je namijenjen mladima od 18 do 35 godina, kojima treba ozbiljna investicija i mentorska podrška. Aplicirati mogu svi koji imaju zrelu, testiranu ideju za društveni biznis, ali još nisu ostvarili prvu prodaju ili su je ostvarili, a potrebna im je podrška za registraciju društva ograničene odgovornosti - istakao je direktor programa Omladinske banke, koji realizuje Mozaik, Željko Pauković.

Pojašnjava da se prijaviti mogu i oni koji već imaju registrovan biznis do pet zaposlenih i promet do 50.000 KM godišnje, a žele iskoristiti ovu priliku da svoj posao pretvore u društveni biznis.

Mozaik mladim preduzetnicima osim maksimalno 40.000 KM u novcu nudi i do 20.000 KM u mentorskoj podršci.


- Društveni biznisi koji se pokrenu u suvlasništvu s Mozaikom više od pola svog profita usmjeriće u rješavanje određenog društvenog problema u zajednici - rekao je Pauković.

Više od 200 mladih iz 50 opština širom BiH je odlučilo da svoju biznis ideju testiraju upravo u Mozaikovom Impakt inkubatoru, a njih 11 je već registrovano nakon testiranja na tržištu, dok su ostali u procesu registracije.

Iz Mozaika navode da je prvi korak za prijavu registracija u LONCU, na ovom linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.