Izvor: Glas Srpske | Utorak, 06.11.2018.| 11:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fondacija Mozaik daje 700.000 KM za biznis ideje - Rok za prijave 8. novembar

Ilustracija (Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Mladim ljudima širom Srpske i BiH koji žele pokrenuti društveni biznis Fondacija Mozaik stavila je na raspolaganje fond od 700.000 KM.

Ova fondacija pokrenula je kampanju za registraciju i pokretanje društvenog biznisa sa do sad najvećim godišnjim fondom za investicije u ideje mladih, a rok za prijavu je 8. novembar.

- Program je namijenjen mladima od 18 do 35 godina, kojima treba ozbiljna investicija i mentorska podrška. Aplicirati mogu svi koji imaju zrelu, testiranu ideju za društveni biznis, ali još nisu ostvarili prvu prodaju ili su je ostvarili, a potrebna im je podrška za registraciju društva ograničene odgovornosti - istakao je direktor programa Omladinske banke, koji realizuje Mozaik, Željko Pauković.

Pojašnjava da se prijaviti mogu i oni koji već imaju registrovan biznis do pet zaposlenih i promet do 50.000 KM godišnje, a žele iskoristiti ovu priliku da svoj posao pretvore u društveni biznis.

Mozaik mladim preduzetnicima osim maksimalno 40.000 KM u novcu nudi i do 20.000 KM u mentorskoj podršci.

- Društveni biznisi koji se pokrenu u suvlasništvu s Mozaikom više od pola svog profita usmjeriće u rješavanje određenog društvenog problema u zajednici - rekao je Pauković.

Više od 200 mladih iz 50 opština širom BiH je odlučilo da svoju biznis ideju testiraju upravo u Mozaikovom Impakt inkubatoru, a njih 11 je već registrovano nakon testiranja na tržištu, dok su ostali u procesu registracije.

Iz Mozaika navode da je prvi korak za prijavu registracija u LONCU, na ovom linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.