Izvor: eKapija | Srijeda, 19.09.2018.| 12:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Škola preduzetnišva sarajevske općine Centar od 1. do 26. oktobra(Foto: paul prescott/shutterstock.com)
Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje Idea organizira Školu poduzetništva Općine Centar koja će se održati u periodu od 1. do 26. oktobra 2018. godine.

Kako je saopćeno na sajtu općine, projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju startap biznisa.

Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu biće realizovana od 1. do 5. oktobra, za drugu od 8. do 12. oktobra, za treću od 15. do 19, a za četvrtu od 22. do 26. oktobra. Predavanja će biti održana u terminu od 9 do 14 sati.

Više detalja na ovom linku.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.