Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 06.08.2018.| 13:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ideje koje mijenjaju avioindustriju - Lufthansa i SAP pokrenule globalni konkurs AviationBlockchain Challenge

Ilustracija (Foto: My Good Images/shutterstock.com)
Kompanije Lufthansa i SAP pokrenule su globalni konkurs AviationBlockchain Challenge, sa idejom da privuku najtalentovanije Blockchain preduzetnike koji će svojim idejama promijeniti avioindustriju.

- Kombinacija inovativnog ekosistema i industrijske stručnosti koje ima Lufthansa i SAP Blockchain tehnologije i mentorstva omogućiće vam da razvijete svoje idejno rješenje koje ćete predstaviti donosiocima odluka avioindustrije - ističe se u pozivu.

Idejna rješenja mogu se prijaviti u tri kategorije:

- Traveler Challenge, u okviru koje su idejna rješenja koja mogu da se odnose na bilo koji segment putovanja, pod uslovom da pružaju jasnu vrijednost putnicima — od pojednostavljenog procesa rezervacije i kupovine karata do programa za podizanje lojalnosti prema aviokompaniji. Krajnji cilj je efikasnije i nesmetano putničko iskustvo.

- Airline Challenge sa fokusom na idejnim rješenjima koja unapređuju operacije i procese vezane za avioindustriju, takav primjer bi bila optimizacija dijeljenja podataka unutar kompanije.

- Supplier Challenge, u okviru koga se očekuju idejna rešenja koja iznova definišu procese održavanja i nabavke u avioindustriji – od praćenja dokumentacije i digitalizacije do transparentne verifikacije dokumenata.

Prva faza takmičenja, objašnjeno je u pozivu, podrazumijeva slanje opisa Blockchain rješenja i prikaz njegove vrijednosti. Rok za to je do 31. avgusta 2018. godine, bez obzira u kojoj fazi razvoja je ideja, ističu. Projekti koji prođu selekciju eksperata kompanija SAP i Lufthansa prelaze u sljedeću fazu - fazu mentorstva, u okviru koje će timovi dobiti konsultantsku uslugu eksperata koji su fokusirani na to da ideju podignu na sljedeći nivo razvoja. Završna aktivnost podrazumijeva predstavljanje rješenja na konferenciji LufthansaInnovation Forum pred donosiocima odluka Lufthansa Grupe i SAP menadžmentom.

Više o nagradama, uslovima i žiriju pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.