NavMenu

Majstor za vozilo na klik - Startap za popravku kvara na putu Mile Cvik iz Srbije planira i širenje u regionu

Izvor: N1 Petak, 27.07.2018. 13:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dudarev Mikhail/shutterstock.com)Ilustracija
Startap Mile Cvik iz Srbije, koji je digitalizovao sistem pružanja pomoći na putu i za kratko vrijeme pridobio povjerenje korisnika iz Srbije, širi poslovanje lansirajući nove usluge, koje će se tržištu predstaviti pod novim imenom – VOZZi.

Kad se na putu dogodi nepredviđen kvar na automobilu, dovoljan je jedan klik za odabir usluge i najbliži majstor stiže do vas. Vladimir Šijaković došao je na ideju da pokrene ovaj startap, nakon sličnih neprijatnih iskustava na putu. Aplikaciju je sa saradnicima pokrenuo sopstvenim sredstvima. Sada na njoj radi 11 zaposlenih.

- Prva početna sredstva bila su od prodaje starog automobila, oko 3.500 EUR. Prvih šest mjeseci okupljali smo tim, ljudi su radili part time i vjerovali u cijeli ovaj projekat. Nakon toga je obezbijeđen startap fandung angel od investitora iz Amerike i priča je krenula da se odmotava i da izlazimo na tržište - rekao je direktor Vladimir Šijaković.

Mobilna VOZZi koja korisnika povezuje sa najbližim serviserom i prikazuje fiksnu cijenu usluge. Ideja je započeta krajem 2015, a u aprilu ove godine zabilježio je 5.000 aktivnih korisnika. Osim pomoći na putu, putem aplikacije možete uplatiti i putno osiguranje.


- Za teritoriju cijele Srbije sa našim serviserima imamo ugovoren cjenovnik. Nema cijenkanja, nema ja sam sada prešao ovoliko i onoliko. Znači kada pozovete pomoć na putu i treba vam usluga šlepanja, ta usluga će vas do određene kolikometraže koštati tri hiljade i ni dinar više - objašnjava CCO VOZZi Aleksandar Bakšunović.

Planovi o širenju i van granica Srbije podstaknuti su podatkom da su jedina ovakva aplikacija u regionu. Zaposleni u startapu kažu da je ohrabrujući podatak da se sve više mladih odlučuje da pokrene svoj startap, iako, kako navode, država nema vremena da se bavi mladim tehnološkim kompanijama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.