Izvor: Indikator | Subota, 21.04.2018.| 20:26

Jedanaest timova dobilo po 35.000 KM za pokretanje biznisa - Održan Demo Day 2.0

(Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)
Svih jedanaest mladih poduzetnih timova iz BiH dobilo je investiciju u iznosu do 15.000 KM za registraciju i pokretanje društvenog biznisa, kao i dodatnu mentorsku podršku od 20.000 KM na događaju Demo Day 2.0 koji je u subotu (21. aprila 2018. godine) u organzaciji Fondacije Mozaik održan u Sarajevu.

Direktor Mozaikovog Inkubatora društvenih biznisa Vladimir Marić, naglasio je da je ovaj događaj i za Inkubator posebno važan.

- Kroz njihove pitcheve i spremnost za dalji razvoj biznisa najbolje se vide i rezultati našeg rada i konstantne profesionalne mentorske podrške koju im pružamo u Inkubatoru. Vjerujem da nudimo najbolji sistem besplatne podrške u BiH, ako ne i u regionu, za one koji pokreću društveni biznis, a nisu sigurni kako ideju sprovesti u djelo - rekao je Marić.

Publika je, osim prilike da svjedoče investiranju u ideje mladih, glasala za najbolju ideju iz njihove perspektive – izabrali su tim Autoservis As iz Kladnja.

Ostalih 10 timova koji su dobili sredstva su: Urbani krovovi iz Banjaluke, Zorya iz Sarajeva, Greens iz Sarajeva, Full marketing iz Travnika, Vortex Travel iz Mostara, Axis iz Tešnja, Igraonica Bubamara iz Vlasenice, Eko Boss iz Zvornika, Eko s juga iz Mostara i Soft Hugs aromatični jastuci iz Breze.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.