Izvor: Capital | Ponedjeljak, 09.04.2018.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vijest

RARS testira pilot programe za osnaživanje poslovnih ideja

(Foto: SFIO CRACHO/shutterstock.com)
Direktor Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Marinko Đukić najavio je da će tokom ove godine većina projektnih aktivnosti ove agencije biti usmjerena na testiranje pilot-programa u Srpskoj koji će početnicima u biznisu omogućiti pomoć u razvoju poslovnih ideja.

Đukić je istakao da će najbolji dobiti priliku da učestvuju u programu akceleracije koji podrazumijeva obuku i mentoring.

- U ovoj fazi oni će dobiti podršku za registraciju posla, kao i savjetodavnu podršku, a za odabrane početnike u poslovanju biće organizovani i sastanci sa investitorima. Na kraju dolazi period inkubacije kada, takođe, dobijaju administrativnu podršku, tehničku podršku za pripremu prijava za programe finansirane od različitih donatora, finansijsku podršku i međunarodno povezivanje - naveo je Đukić u izjavi Srni.

Agencija će biti prva institucija koja će sprovesti pilot-program akceleracije u Srpskoj, i to zahvaljujući projektu "Akcelerator" koji pruža priliku za unapređenje postojećih usluga Agencije i uspostavljanje modela akceleracije za podršku malim i srednjim preduzećima u Republici Srpskoj.

- Agencija je jedan od 15 partnera iz devet zemalja (jedini iz BiH) koji učestvuju u sprovođenju ovog projekta koji sufinansira Evropska unija iz sredstava više fondova u okviru Dunavskog transnacionalnog programa - rekao je Đukić Srni.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.