Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.03.2018.| 10:28
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sparkasse banka i Fondacija Mozaik pozvali mlade na prijavu startapova - Maksimalni iznos kredita po projektu 20.000 KM

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
"Korak po korak" je sveobuhvatni program podrške za ekonomsko osnaživanje mladih, koji već nekoliko godina uspješno provode članice Erste i Sparkasse grupacije u zemljama u kojima posluju. U Bosni i Hercegovini pokrenut je kao partnerska inicijativa Sparkasse Bank i Fondacije Mozaik sa ciljem da otvara vrata finansijskih usluga za one klijente kojima su te usluge teško dostupne, saopšteno je iz te banke.

- Ovaj kredit odobravat će se pod povoljnim uslovima, u maksimalnom iznosu do 20.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci, grejs periodom od 6 mjeseci i kreiran je da pomogne u ekonomskom osnaživanju mladih osoba koje imaju kvalitetne poslovne ideje - izjavio je Adnan Mušić, regionalni direktor Sparkasse Bank i koordinator projekta.

Sparkasse Bank i na ovaj način potvrđuje svoju opredijeljenost podršci aktivnostima koje osiguravaju ostanak mladih osoba u BiH, te jačaju privredu zemlje.

- Želja nam je bila da mladim ljudima koji imaju dobre poslovne ideje omogućimo pristup ovakvom jednom jedinstvenom programu koji će nuditi mnogo više od samog kreditiranja ideje - dodao je.

Poslovne ideje mladih koje će se podržati kroz projekat mogu biti orijentisane i na rješavanje ekoloških, obrazovnih, zdravstvenih ili ekonomskih izazova i problema u društvu kroz razvoj društvenog preduzeća.

Poziv za prijavu ideja je otvoren do 26. marta 2018. godine, a aplicirati se može na ovom linku.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.