Izvor: eKapija | Srijeda, 14.03.2018.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prijave za treći Climate-KIC RIS-Accelerator do 3. aprila - Za razvoj ideja u oblasti klimatskih promjena i do 50.000 EUR

(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije pozvala je startape koji razvijaju ideje u oblasti klimatskih promjena da se prijave za učešće u trećem izdanju programa Climate-KIC RIS-Accelerator, zahvaljujući kome se ideje razvijaju u velika preduzeća.

U pitanju je program EU koji je fokusiran na komercijalizaciju ideja u oblasti klimatskih promjena i razvoj čistih tehnologija, navodi se u pozivu.

Climate-KIC RIS-Accelerator namijenjen je startapima i preduzetnicima i obuhvata lično mentorstvo, učešće na tri lokalne i jednoj međunarodnoj radionici, kao i finansijsku podršku čija visina zavisi od faze za koju se kandidat prijavljuje. Accelerator omogućava finansijsku podršku do 50.000 EUR po timu (u zavisnosti od faze startapa), ekspertske treninge i radionice, mentorstvo i umrežavanje, učešće u internacionalnom Bootcamp kao i pristup klijentima-KIC partnerima i mreži.

Ovo izdanje startap akceleratora namijenjeno je startapima iz Bugarske, Kipara, Estonije, Letonije, Malte, Portugala, Rumunije, Srbije i Slovenije. Poziv je otvoren i za aplikante iz drugih evropskih zemalja (Hrvatska, Grčka, Litvanija, Albanija, BiH, Makedonija, Moldavija, Crna Gora), s tim da kandidati imaju obavezu da prisustvuju svim obaveznim programskim komponentama u nekoj od prethodno navedenih devet zemalja.

Prijave su otvorene do 3. aprila 2018. godine, a sve informacije nalaze se na sajtu programa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.