NavMenu

Microsoft pokreće novi program za podršku startapima širom svijeta

Izvor: eKapija Subota, 17.02.2018. 10:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ditty_about_summer/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Microsoft objavila je dostupnost programa Microsoft for Startups, inicijative koja će startapima pomoći u razvijanju njihovog poslovanja.

Kako je saopšteno, kompanija će u naredne dvije godine za potrebe programa obezbijediti 500 mil USD, a startapima će kao dio podrške biti pružena i mogućnost zajedničke prodaje s Microsoftom, pristup Microsoft tehnologijama, kao i novim prostorima u okviru zajednice, koji promovišu saradnju na lokalnom nivou.

Novi program, precizira se, osmišljen je sa ciljem da startapima pomogne da ostvare bolju prodaju prema novim kupcima, industrijama i tržištima.

- Microsoft for Startups koristi jedinstven pristup povezivanja startapa i klijenata. Microsoft ima preko 40.000 zastupnika prodaje i stotine hiljada partnera čiji je cilj da podstaknu kompanije svih veličina i iz svih grana industrije da usvoje Microsoft rješenja u oblaku. Program pruža resurse koji će marketinškim i prodajnim timovima startapa omogućiti da zadovolje korporativne standarde klijenata, a potom i da klijentima prodaju rješenja u partnerstvu sa Microsoftom - navedeno je.

Dodaje se i da će program omogućiti brze inovacije sa pristupom pouzdanoj tehnologiji, podršci i razvojnim alatima.

- Program osigurava startapima do 120.000 USD Azure kredita, podršku na korporativnom nivou, kao i razvojne alate koji će im pomoći u razvoju inovativnih rješenja - podržavajući programske jezike po njihovom izboru, kao što su Node.js, Java i .NET. Osim toga, oni startapi koji se kvalifikuju imaće pristup i poslovnim aplikacijama, uključujući Office 365 i Microsoft Dynamics 365.

Microsoft for Startups pomaže startapima u svim fazama razvoja, širom svijeta.

U saopštenju se podseća i na Microsoft Reaktore, fizičke prostore u kojima se okupljaju preduzetnici, developeri, investitori i ljudi iz poslovne zajednice, kako bi se povezivali, učili i dijelili iskustva, a u narednom periodu se osim postojećih lokacija u Redmondu, Sijetlu, San Francisku i Njujorku, planira i otvaranje novih prostora u Londonu, Sidneju, Tel Avivu, Berlinu, Šangaju i Pekingu, najavljeno je.

Dodaje se i da će program Microsoft for Startups omogućiti i povezivanje s Microsoft Ventures, Microsoft timom investitora za strateški preduzetnički kapital, čiji je zadatak da budu aktivni partneri u ključnim fazama rasta startapa.

Više informacija o detaljima programa i pristupanju istom može se naći na linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.