Izvor: eKapija | Srijeda, 18.10.2017.| 12:51
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Općina Živinice podržava osnivanje preduzeća - Bespovratna sredstva za 15 najboljih biznis planova

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Općina Živinice je juče (17. oktobra) raspisala Javni poziv u kojem poziva mlade osobe sa područja Živinica da podnesu prijavu za učešće u programu za razvoj poduzetništva i podršku osnivanju preduzeća.

Osnovni ciljevi startap programa su: unapređenje i promocija preduzetništva i preduzetničkog duha, poboljšanje socioekonomske situacije kroz registraciju novih preduzeća i stvaranje novih radnih mjesta, te jačanje poslovne infrastrukture, kao i na bazi ostvarenih rezultata i iskustava stvaranje modela za buduću podršku novim poduzetnicima u poslovanju.

U okviru ovog javnog poziva podnosiocima prijava će biti na raspolaganju specijalistički višednevni trening program za preduzetnike, zatim bespovratna finansijska podrška za realizaciju do 15 najbolje ocijenjenih biznis planova, kao i mentorska podrška i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Za potrebe realizacije navedenog programa Općina Živinice je predvidjela novac u budžetu za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 100.000 KM.

Okvirno je planirano da do 15 biznis planova bude podržano od strane Općine Živinice kroz dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava u pojedinačnom iznosu u zavisnosti od planirane djelatnosti i samog biznis plana. Bespovratna sredstva će se morati utrošiti isključivo za troškove registracije preduzeća, nabavku osnovnih sredstava i plaćanja obaveznih doprinosa i poreza.

Za više informacija pogledajte OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.