Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.08.2017.| 14:32

Drugi forum inovacija Sarajevo Unlimited od 2. do 4. novembra

(Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017 u organizaciji Networksa održaće se u Sarajevu od 2. do 4. novembra. Očekuje se dolazak 3.000 učesnika, a dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startapa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma poduzetništva i inovacija, umjetničkih performansa, hackatona i radionica na šest lokacija, najavili su organizatori.

Svoju prvu godišnjicu rada u oblasti poduzetništva, edukacija, promovisanja kulture inovacija, ali i zalaganja za smanjenje odliva mozgova, Networks je obilježio kreirajući Sarajevo Unlimited, prvu regionalnu platformu za okupljanje vizionara, inovatora, mladih poduzetnika, organizacija, institucija i domaćih i stranih investitora na jednom mjestu.

Prvi Sarajevo Unlimited je u novembru 2016. godine okupio 1.300 učesnika, 35 predavača iz 13 zemlja širom svijeta i najuglednijih svjetskih kompanija. Održana su dva keynote govora, tri panel diskusije, pet paralelnih radnih sesija, startap i inovacijski sajam, radionica umrežavanja i trening za mlade poduzetnike, te su predstavljene 32 najbolje startap priče i 20 inovacija iz različitih oblasti.

Zvanični partneri foruma su Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vijeće ministara BiH, m:tel, Logosoft, te Raiffeisen banka.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.