NavMenu

Startapi iz BiH među stotinama prijavljenih za Elevator Lab - Raiffeisen Bank International u septembru bira pet najboljih

Izvor: Indikator Petak, 04.08.2017. 15:01
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
Trideset i prvi juli označio je kraj faze apliciranja za Elevator Lab, finansijsko-tehnološki akcelerator program Raiffeisen Bank International.

Johann Strobl, generalni direktor RBI, zvanično je predstavio program 1. juna, u okviru festivala tehnologije i inovatora Pioneers’17, a objavilo ga je 14 mrežnih banaka RBI u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Ukupno 336 finansijsko-tehnoloških startap firmi iskoristilo je priliku za potencijalno uspostavljanje dugoročne saradnje sa RBI grupacijom i njenih 16,6 miliona klijenata u Austriji i regionu SIE. Austrijska finansijsko-tehnološka društva su podnijela 13,4% svih zahtjeva, društva iz regiona SIE 27,1%, pri čemu komparativno veliki broj zahtjeva potiče iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije i Slovačke, a što odražava razvijenost finansijsko-tehnoloških zajednica u ovim zemljama.

Preostale zahtjeve uglavnom su podnijela finansijsko-tehnološka društva iz Zapadne Evrope, Azije i Sjeverne Amerike, što potvrđuje značajno međunarodno interesovanje za Elevator Lab. Većina podnesaka odnosila se na usluge platnog prometa i transakcije te na segmente investiranja i trgovanja, SME bankarstvo, analitiku velikog obima podataka, RegTech i filijale budućnosti.


- Drago nam je što je faza apliciranja za Elevator Lab tako uspješno završena te što smo dobili aplikacije sa 14 tržišta u SIE na kojima poslujemo. Veliki broj i ukupan kvalitet zahtjeva premašio je naša očekivanja. Do kraja augusta ćemo intenzivno pregledati dokumente kako bismo odabrali 30 startap firmi koje će dobiti priliku da izuzetno stručnoj komisiji prezentiraju svoje koncepte - pojasnio je Michael Hoellerer, opunomoćenik RBI, koji je između ostalog zadužen i za strategiju digitalizacije RBI grupacije.

Izbor pet startap firmi, koje će na kraju učestvovati u akcelerator programu, će biti obavljen sredinom septembra u Beču.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.