Izvor: RTRS | Nedjelja, 23.07.2017.| 16:39

Prijedor na jesen dobija Biznis inkubacioni centar - Predviđen smještaj za 14 firmi

Ilustracija (Foto: dotshock/shutterstock.com)
U Prijedoru je ozvaničen početak izvođenja građevinskih radova u okviru projekta "Razvojem preduzetničke infrastrukture do boljeg poslovnog okruženja". Cilj je otvaranje Biznis inkubacionog centra za kreativne industrije, u okviru kojeg bi trebalo da bude smješteno 14 preduzeća i otvoreno tridesetak radnih mjesta.

U prijedorskom Biznis inkubacionom centru trebalo bi da bude smješteno 14 preduzeća, koja se bave dizajnom, programiranjem, arhitekturom i videomontažom. Na površini od oko 232 metra kvadratna renoviraju se kancelarije i moderna sala za sastanke. Poslovni prostori izdavaće se po povoljnim uslovima.

- Naš je cilj bio da ih smjestimo na jednom mjestu, kako bi popunili poslovni prostor i bili na usluzi našim privrednim subjektima koji već rade, a nedostaju im stručnjaci iz te oblasti stručnjaci. Mi se nadamo da će tu biti najmanje tridesetak ljudi u ovom prvom, da tako kažem, valu - kaže Zinajda Hošić, šef Odsjeka za strateško planiranje i upravljanje projektima i razvojem u Gradskoj upravi Prijedor.

Projekat, čija vrijednost iznosi više od 133.200 KM, podržavaju Ministarstvo finansija RS, Ministarstvo uprave i lokalne samouoprave RS, Investiciono-razvojna banka RS, Razvojni program Ujedinjenih nacija i Grad Prijedor.

Trenutno se priprema izrada pravilnika o uslovima korišćenja prostorija. Rekonstrukcija bi trebalo da bude završena polovinom oktobra.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.