Izvor: eKapija | Srijeda, 05.07.2017.| 08:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mostarska startap firma Amplius electronics traži investitora za proizvodnju pametnog privjeska

Mostarska startap firma Amplius electronics pokrenula je crowdfunding kampanju kojom namjerava prikupiti novac za izradu Rubico pametnog privjeska i lansirati na ga Indiegogo platformu. Cilj je prikupiti fond od 30.000 USD kojim će se dovršiti proizvodni alati, pokrenuti proizvodnja, a time lansirati proizvod na međunarodno tržište, rečeno je juče u mostarskom SPARK-u prilikom najave kampanje.

Indiegogo je online platforma za prikupljanje sredstva za različite namjene. Osnovna je ideja njegovih pokretača omogućiti ljudima da svoje ideje predstave širokom krugu ljudi koji bi ih mogli financijski podržati i pomoći im da ostvare svoje snove. Od pokretanja 2008. godine, Indiegogo je bio platforma za kampanje u 224 različite države, a mjesečno ga posjeti 9 milijuna korisnika.

- Amplius electronics je mlada tvrtka koja već stvara povijest. Tome doprinosi i činjenica da su njeni osnivači službeno i najmlađi poduzetnici u Mostaru, a također su i pioniri u pokretanju crowdfunding kampanje za hardverski proizvod na području Hercegovine - rečeno je iz SPARK-a.

Osnivački tim čine Marin Bevanda, Luka Vučina i Robert Rozić, studenti računarstva na Fakultetu strojarstva i računarstva u Mostaru. Ovi mladići se zanimaju za nove tehnologije, te su svoje slobodno vrijeme posvetili razvijanju ideje pametnog privjeska.

Amplius electronics je predstavio svoj proizvod Rubico, pametni privjesak koji služi kao power bank, odnosno punjač za mobitele, ima memoriju kao USB, te NFC tag koji se može upotrijebiti za više funkcija. Tim je kreirao nekoliko prototipnih verzija i potvrdio svoj koncept. Rubico je proizvod koji je nov na tržištu, jedinstven po svom izgledu i mogućnostima. Prototip koji sada postoji, funkcionalan je i spreman za dalji proces izrade. Uz sami proizvod dolazi i mobilna aplikacija,

Pod uslovom da sve prođe kako je zamišljeno, Rubico bi trebao krenuti u masovnu proizvodnju krajem 2017. godine, a već krajem oktobra planirane su prve isporuke za kupce na kampanji.

Kampanja traje sve do 8. kolovoza. Za vrijeme kampanje može se kupiti pametni privjesak Rubico za 35 dolara, ali i podržati kampanja s 3,5 ili 25 dolara.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.