NavMenu

Bisnode i Bizbook pomažu startapove u BiH

Izvor: Capital Srijeda, 28.06.2017. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: Gajus/shutterstock.com)
Bisnode BH se odlučila na poseban način uključiti u podršku i promociju mladih poduzetnika. Osim Bisnode Speed Networking StartUp, osmišljenih isključivo za novoosnovane kompanije, koji pomažu u osvajanju novog tržišta, Bisnode vrlo aktivno, u partnerskom odnosu sarađuje sa startapovima.

- U vremenu u kojem je odlazak mladih postao trend u BiH, Bisnode BH se aktivno uključuje u opcije koje im nude mogućnost da svoje potencijale razviju u svojoj zemlji. U Bisnodeu potičemo bolju saradnju i razmjenu znanja i ideja, jer vjerujemo da je to ključ kvalitetnijeg i uspješnijeg poslovanja. U tu svrhu pomažemo startapima da pronađu i predstave se na najbolji način potencijalnim klijentima, a s druge strane, kvalitetnim, provjerenim kompanijama omogućavamo da koriste svježe ideje i nove tehnologije, podržavajući time mlade poduzetnike, što je je još jedan od načina da damo svoj doprinos razvoju ekonomije u BiH - izjavila je Zlata Mulać, direktorica Bisnode BH.

Najnoviji primjer ovakvog djelovanja je i saradnja sa mladom kompanijom Bizbook, koja je kreirala jedinstvenu B2B poslovnu platformu na kojoj korisnici mogu postaviti ponude svoje kompanije, pogledati potražnju i direktno komunicirati sa drugim korisnicima. Bisnode je odlučio da svim kompanijama koje su nosioci Bisnode certifikata bonitetne izvrsnosti, kao dodatnu vrijednost i potvrdu svojih ideja omogući besplatan pristup ovoj platformi.

- Poslovna javnost je već upoznata sa činjenicom da je Bisnode certifikat bonitetne izvrsnosti međunarodno priznat certifikat, koji ne samo da omogućava kompanijama da se potvrde na tržištu Evrope, već daje i dodatne vrijednosti kompanijama koje su nosioci ovog certifikata, u poslovanju na domaćem tržištu. Jedna od takvih vrijednosti je i povezivanje kompanija iz BiH na platformi Bizbook, kojom dobijaju izuzetan poslovni paket – povoljniju kupovinu na tržištu BiH, povećanje prodaje, smanjenje troškova kupovine i istraživanje tržišta u BiH, uz dodatnu promociju - izjavila je direktorica Bisnode BH.


Nosioci sertifikata će, uz pristup Bizbooku dobiti i dodatnu promociju na ovoj platformi, logo svoje kompanije sa oznakom bonitetne izvrsnosti.

- Na ovaj način će sve kompanije biti sigurne da dobijaju zdrave, kvalitetne i provjerene partnere, kojima certifikat potvrđuje dugogodišnji sustavni kvalitet poslovanja - dodala je Mulać.

- Glavni cilj Bizbook poslovne platforme je da poveže kompanije Bosne i Hercegovine, da omogući pristup njihovih ponuda drugim pravnim licima i na taj način poveća njihovu prodaju i potražnju, jačajući prvenstveno našu ekonomiju. Bizbook želi povezati kompanije iz cijele BiH, dajući svojim korisnicima slobodu da sami kreiraju vlastito tržište - izjavila je Erna Šošević, direktorica Bizbooka, i dodala - Bizbook je značajan i po tome što je jedinstven u ideji i rješenju za problem koji privrednici imaju u našoj zemlji i bh. poduzetnici imaju priliku da prvi testiraju i koriste ovu platformu koja im samo može biti od koristi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.