Izvor: eKapija | Utorak, 11.04.2017.| 14:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UNDP objavio poziv za podršku osnivanju startapova - Rok za dostavu prijava 5. maj

(Foto: Dmitry Kalinovsky/shutterstock.com)
U okviru projekta Lokalni integrisani razvoj (LIR), raspisan je javni poziv za učešće u programu za razvoj preduzetništva i podršku osnivanju preduzeća - startapova.

Na javni poziv za učešće u programu za razvoj poduzetništva i podršku u osnivanju preduzeća, u okviru projekta LIR, mogu se prijaviti zainteresovana fizička lica sa područja sljedećih jedinica lokalne samouprave: Banjaluka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Domaljevac-Šamac, Foča, Goražde, Gradiška, Konjic, Maglaj, Modriča, Mostar, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice.

Planirani program podrške uključuje:

- Specijalistički višednevni trening (do 40 polaznika)
- Bespovratnu finansijsku podršku za realizaciju do 5 najbolje ocijenjenih biznis planova
- Mentorsku podršku i praćenje tokom prve godine poslovanja.

Projekat LIR je trogodišnja inicijativa (2016-2018.) koju primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i dva entitetska saveza opština i gradova. Projekat se implementira u 21 partnerskoj jedinici lokalne samouprave u BiH.

Krajnji rok za dostavu ponuda je 5. maj, a više informacija možete naći OVDJE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.