NavMenu

Općina Bosanska Krupa finansira najbolji omladinski startap biznis sa 5.000 KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.03.2017. 10:28
Komentari
Podeli
(Foto: Stock-Asso/shutterstock.com)
Općina Bosanska Krupa u petak (24. mart 2017.) je objavila javni poziv za finansiranje najboljeg omladinskog startap biznisa u Bosanskoj Krupi. To je dio programa kog je Općina sa Institutom za razvoj mladih KULT iz Sarajeva započela 2015. godine. Do sada je finansirala tri biznis plana i za to utrošila 10.000 KM, a ove godine najbolji startap biznis finansira sa 5.000 KM.

Na javnom pozivu mogu učestvovati fizička lica, pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili. Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe do 35 godina starosti, sa prebivalištem na području općine Bosanske Krupe, koje imaju interesantnu poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje sopstvenog poslovnog poduhvata na području općine Bosanska Krupa.


Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan. Ideje mogu biti u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva, izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode, pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa.

Prijem aplikacija vršiće se do 10. aprila 2017. godine.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.