Izvor: eKapija | Nedjelja, 22.01.2017.| 12:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Srbiji osnovan prvi privatni investicioni fond vrijedan milion evra - Šansa i za startape iz regiona

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Centar za razvoj tehnološkog preduzetništva ICT Hub iz Beograda osnovao je fond ICT Hub Venture, koji će u naredne dvije godine investirati milion evra u 20 do 30 domaćih i regionalnih startap kompanija, prenosi Tanjug.

Direktor ICT Venture Hub fonda Kosta Andrić ističe da će njegov fond u naredne dvije godine investirati milion evra u 20 do 30 domaćih i regionalnih startap kompanija i da će nivo investicija biti do 30.000EUR po startapu, u zamjenu za udio u kompaniji.

- Važno je da nisu u pitanju samo finansije, spremni smo da otvorimo sve naše kontakte, cijelu zajednicu ljudi koje okupljamo da pomognemo kompanijama koje su u prilično ranoj fazi razvoja, da što brže rastu i to rade na pravilan, efikasan način. Nadamo se da ćemo na taj način doprinjeti tom nedostatku kapitala na našem tržištu u toj ranoj fazi - rekao je Andrić.

Inače, ICT Hub okuplja ljude koji pokušavaju da stvore svoje kompanije zasnovane na tehnologiji, radi sa timovima mladih stručnih ljudi, koji su na samom početku i koji kroz program pokušavaju da dokažu da postoji problem koji mogu da riješe putem tehnologije, ili imaju inovacije koje žele da donesu na tržište.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.