NavMenu

Kako da startap uspije - Kanađanin Keith Ippel održaće radionice o razvoju preduzetništva u BiH

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 12.12.2016. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
Keith Ippel, osnivač kanadskog Spring univerziteta za poduzetnike, posjetiće Bosnu i Hercegovinu od 12. do 16. decembra, u okviru Švicarskog Poduzetničkog Programa. Ippel u Bosnu i Hercegovinu u dolazi sa ciljem da našim startap organizacijama pomogne u razvoju programa preakceleracije i akceleracije i da priblizi koncept društvenog preduzetništva.

Prošle sedmice je svoje iskustvo i znanje o socijalnim i društvenim biznisima podijelio sa publikom na Belgrade Venture Forumu. Svoje iskustvo u tom domenu će upravo podijeliti organizacijama Mozaik i START iz Banjaluke, dok će o aspektima anđeonskih investicija podijeliti sa Networks-om i HUB387, kao i studentima Internacionalnog Burch univerziteta.

Ippel ima više od 15 godina iskustva u razvijanju malih i srednjih kompanija kroz unapređenje njihovih poslovnih strategija i modela. Kreator je niza programa inkubacije, akceleracije i finansiranja implementiranih na Spring unverzitetu, globalnoj školi za startape i preduzetnike. Možda najvažnija njegova vještina za domaće startap kompanije jeste njegovo iskustvo u podizanju investicija u veoma ranoj fazi startapa jer je uspješno obezbijedio preko 15 miliona dolara investicija u startape u ranoj fazi, navodi se u saopštenju organizatora.

Njegova misija jeste da poveže poduzetnike sa naprednim alatima, resursima i tehnologijom sa ciljem transformisanja ideja u biznise koji su pokretači pozitivnih promjena u svijetu. Savjetnik je nekoliko desetina kompanija širom svijeta, među kojima su HootSutie, Control i LeftStuff. Ippel godinama širom svijeta drži radionice i mentoriše kompanije u cilju osnaživanja poduzetničkih ekosistema i društvenog napretka.


Poduzetnički projekt podržan u sklopu Švicarskog sekretarijata za ekonomske poslove (Swiss Entrepreunership Pogram) je dio globalnog programa koji se osim u Bosni i Hercegovini, sprovodi u Makedoniji, Albaniji, Srbiji, Peruu i Vijetnamu i koji će do 2019. godine podržavati, razvijati i jačati organizacije unutar preduzetničkog ekosistema, startapove i brzorastuće male biznise.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.