NavMenu

Prodaje se igrica Talking Tom - Slovenački par Login za kompaniju Outfit7 traži 600 mil USD

Izvor: Nezavisne novine Subota, 19.11.2016. 10:28
Komentari
Podeli
(Foto: talkingtomandfriends.com)
Iza i Samo Login, većinski vlasnici slovenačke kompanije Outfit7, fabrika mobilnih igara Talking Tom, pripremaju prodaju kompanije, želeći iskoristiti talas preuzimanja proizvođača zabavnog softvera, piše Bloomberg, navodeći anonimne, ali dobro upućene izvore.

U vezi s prodajom Outfit7 savjetuje ih američka investiciona banka Goldman Sachs, što je privuklo zanimanje drugih proizvođača mobilnih igara i aplikacija, rekli su izvori Bloomberga, navodeći da bi vrijednost slovenačke kompanije registrovane u Londonu mogla dosegnuti 616 mil USD.

Slovenački časopis Manager, koji je i ove godine porodicu Login postavio na vrh ljestvice najbogatijih Slovenaca, smatra da bi Outfit7 mogao da bude vrijedan čak milijardu evra. Outfit7 zarađuje oglašavanjem i kupovinom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod djece, Outfit7 je ponudu proširio veb videom, što je taktika koju koristi i tvorac Angry Birdsa.

Animirana serija Talking Tom and Friends napravljena je u saradnji s Waltom Disney-jem.

U jednoj verziji igre animirani mačak zabavnim glasom ponavlja ono što korisnik kaže, a u drugim verzijama korisnici sastavljaju virtuelnu slagalicu ili vode likove kroz prepreke.

Osnovan 2009. godine, Outfit7 u portfelju ima besplatne mobilne aplikacije i igre, animirani video i licencirane proizvode, povezane s igrama. Aplikacija Talking Tom and Friends preuzeta je više od pet milijardi puta, a ima 300 miliona aktivnih korisnika mjesečno, što je dovodi u kategoriju kojoj pripada npr. Twitter sa 313 miliona korisnika.

Outfit7 ima i oko devet miliona pretplatnika na YouTubeu, a video-sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta. Prema podacima kompanije, na nivou grupe lani su ostvarili 108 mil EUR prihoda od prodaje, dok je godinu ranije taj prihod iznosio 79 mil EUR, te 80 mil EUR čiste dobiti (godinu ranije 60 mil EUR). Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login drže oko 60% udjela) prošle je godine isplaćeno 74 mil EUR dividendi, a godinu ranije oko 39 mil EUR. Holding Outfit7 Investments Limited ima sjedište u Londonu i poreski je obveznik Kipra. Ima 14 kompanija kćeri u Londonu, Ljubljani, na Kipru, u Švajcarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD.

Ove su godine sklopljeni poslovi u vezi sa zabavnim softverom vrijedni 22 mlrd USD, najviše u posljednjih 12 godina, piše Bloomberg. U junu je kineski Tencent uložio je 8,6 mlrd USD u akviziciju Supercella, tvorca igara Clash of Clans, Boom Bich i Hay Day. Caesars Entertainment prodao je Playtiku, kompaniju za kazino onlajn igre, za 4,4 mlrd USD.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Za razvoj industrije u RS do 2026. više od 350 mil KM - Skoro polovina novca biće obezbijeđena iz budžeta

Vlada Republike Srpske donijela je danas Odluku kojom se usvaja Akcioni plan za sprovođenje Strategije razvoja industrije Republike Srpske za period 2024-2026. godina, koji je izrađen je u saradnji sa nadležnim ministarstvima/institucijama Republike Srpske. Akcionim planom razrađena je okvirna dinamika realizacije mjera, projekata i aktivnosti za sprovođenje Strategije u periodu 2024. do 2026. godina, sa okvirnim finansijskim sredstvima za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.