Izvor: biznis.ba | Utorak, 01.11.2016.| 15:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Besplatan mentoring za pokretanje biznisa - SERDA potpisala ugovore sa 30 startap firmi

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA) danas su potpisani ugovori sa startap firmama koje su dobile besplatan program mentoringa.

U okviru projekta "Program Mentoringa za startup firme 2016-20172, koji se implementira uz Razvojnu podršku Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu (EFSE DF), SERDA je završila proces evaluacije pristiglih prijava i odabrala 30 startap firmi.

Današnjim potpisivanjem ugovora program je zvanično i počeo, a trajat će šest mjeseci, odnosno 50 radnih sati.

Program mentoringa predstavlja novi oblik podrške malim i srednjim preduzećima koji je u proteklom periodu SERDA uspostavila na bazi iskustava i podrške Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Mentoring usluga ustvari znači zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Mentori imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično i teorijski su osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, te kao vodič i pomoćnik klijentu pomažu u pronalaženju rješenja za poboljšanje poslovanja i pronalaženju najoptimalnijeg rješenja problema.

Firme koje su dobile besplatan program mentoringa su, između ostalog, iz oblasti poljoprivrede, IT sektora, računovodstva, te uslužnih djelatnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.