NavMenu

EBRD podržava razvoj startapa u BiH - Saradnja sa Networksom za program mentorstva, logističke i finansijske pomoći

Izvor: Indikator Nedjelja, 30.10.2016. 13:16
Komentari
Podeli
(Foto: Kidsana Maimeetook/shutterstock.com)
Drugi ciklus Networks Startup Acceleratora, programa mentorstva, logističke i finansijske pomoći mladim poduzetnicima i poduzetnicama iz cijele BiH, počeo je u petak, 28. oktobra, kada je i ozvaničena saradnja između poduzetničkog i inovacijskog centra Networks i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

- Već smo dobili oko 200 prijava i očekujemo da ih u narednom periodu dobijemo makar još toliko. Stoga pozivam sve mlade ljude koji imaju ideju da se prijave jer nijedna biznis-ideja nije neostvariva. U prvom ciklusu oko 150 mladih je prošlo program akceleracije i preakceleracije, od čega je izabrano 100 ideja, od kojih je 18 najuspješnijih timova uspjelo plasirati svoje ideje nekima od najvećih svjetskih investitora - kazala je direktorica Networksa Bojana Škrobić-Omerović.

Networks Startup Accelerator novi je koncept razvoja ideja i predstavlja višemjesečni inkubator program posebno kreiran za startape koji dolaze iz svih sektora uz potpunu mentorsku, logističku i finansijsku pomoć.

Drugi ciklus ovog programa podržan je od Evropske banke za obnovu i razvoj i u narednih nekoliko mjeseci pomoći će mladim poduzetnicima da svoje ideje pretvore u konkretne biznis-modele, a startap idejama da što brže pređu iz prototipa na tržište kroz program posebno kreiran za njih, bilo kroz spajanje sa mrežom mentora, investitora ili potencijalnih partnera.

- Evropska banka za obnovu i razvoj vlastitim sredstvima pomaže malim i srednjim preduzećima finansijski i savjetodavno, a uspjeh ovog projekta neće se ogledati u broju održanih obuka i seminara, već u broju pokrenutih održivih biznisa koji mogu preživjeti na tržištu i širiti se - kazao je direktor Ureda EBRD-a u BiH Ian Brown.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.