Izvor: Tanjug | Četvrtak, 15.09.2016.| 08:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Francuska finansira međunarodne startap projekte - Rok za prijavu 23. septembar

(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)
U Francuskoj se, drugu godinu zaredom, održava konkurs za finansiranje međunarodnih startap projekata pod nazivom French Tech Ticket koji je otvoren 21. juna, a rok za podnošenje prijava je 23. septembar.

Program je namijenjen međunarodnim preduzetnicima koji žele da razviju startap projekat u Francuskoj, u nekom od 41 poslovnih inkubatora širom ove zemlje, a obezbijeđene su finansije i druge beneficije za 70 najboljih projekata u trajanju od godinu dana, navodi se u saopštenju Francusko-srpske privredne komore.

Svaki od odabranih startap timova dobiće cjelokupan paket za razvoj projekta koji uključuje i sumu od 45.000 EUR (20.000 EUR za lične troškove, a ostatak za razvoj projekta), čime se, kako se dodaje u saopštenju, preduzetnicima olakšava pokretanje posla.

Učesnicima ovog programa biće obezbijeđena i boravišna dozvola, poslovne prostorije tokom 12 mjeseci, treninzi, savjetovanje sa mentorima i prilika da prisustvuju poslovnim događajima.

Na program se mogu prijaviti timovi od dva do tri osnivača startap projekta u kojima najviše jedan može biti Francuz, a obavezno je da svi timovi tečno govore engleski, s obzirom na to da se cijeli program odvija na engleskom jeziku.

Pobjednici konkursa biće odabrani u decembru ove godine, a program počinje u januaru 2017. i biće realizovan u više gradova Francuske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.