Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 05.09.2016.| 11:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Besplatan program mentoringa za startap firme u Sarajevu - Javni poziv otvoren do 5. oktobra

(Foto: Rawpixel.com/shutterstock.com)
U okviru projekta Program Mentoringa za Startup firme 2016-2017, koji se implementira uz Razvojnu podršku Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF), Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA objavljuje javni poziv startap firmama, početnicima u biznisu za prijavu na besplatan Program mentoringa 2016-2017 s ciljem pružanja podrške njihovom razvoju po metodologiji koja je razvijena u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju JICA.

Program mentoringa predstavlja novi oblik podrške malim i srednjim preduzećima koji je u proteklom periodu Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uspostavila na bazi iskustava i podrške Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Mentoring usluga predstavlja zajednički rad mentora i poduzetnika u cilju prevazilaženja trenutne situacije i nalaženja najpovoljnijih rješenja za buduće poslovanje. Mentori imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, praktično i teorijski su osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, te kao vodič i pomoćnik klijentu pomažu u pronalaženju rješenja za poboljšanje poslovanja i pronalaženju najoptimalnijeg rješenja problema.

Besplatan program mentoringa podrazumjeva 50 sati mentoring procesa u periodu od 6 mjeseci koji se na ravnomjeran i na najoptimalniji način raspoređuju, a na osnovu utvrđene dijagnoze i stanja potreba startap firmi kao korisnika mentoring usluga.

Prijave za Program mentoringa se mogu dostaviti od 5. septembra 2016. godine do 5. oktobra 2016. godine.

Za više informacija o programu i uslovima učešća pogledajte ovdje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.