Izvor: Klix | Srijeda, 31.08.2016.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nova podrška za startap akceleratore u Sarajevu - Networks dobija finansijsku pomoć države

U prostorijama preduzetničkog i edukativnog centra Networks u Sarajevu juče je potpisan protokol o saradnji između potpredsjednika Federacije BiH Milana Dunovića, te predstavnika Networks INT Sarajevo i Fondacije Networks.

Cilj saradnje je omogućiti mladim ljudima sa područja Federacije BiH učešće u projektu startap akceleratora, kao i drugim projektima koje realizuje ovaj centar, kako bi se talentovanim i obrazovanim ljudima pružila mogućnost da plasiraju svoje ideje i pokrenu vlastiti biznis. Potpisnici sporazuma su prepoznali zajednički interes u stvaranju boljih uslova na tržištu rada, te će na ovaj način biti omogućeno otvaranje novih kompanija i stvaranje novih radnih mjesta.

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović je istakao kako je ovaj projekat od izuzetne važnosti za FiH i mlade ljude koji se, zbog teške ekonomske situacije i nedostatka povjerenja u institucije, ne usuđuju plasirati ideje na tržištu rada, te pokrenuti vlasiti biznis.

Uz finansijsku podršku potpredsjednika Federacije BiH, najnoviju tehnologiju i najbolje mentore Networksa, potpisnici protokola su uvjereni da će mladi ljudi kroz projekat startap akceleratora uspješno razviti svoje biznis planove i predstaviti ih lokalnim i globalnim investitorima.

Prva prezentacija ideja nastalih mentorskom i logističkom podrškom u proteklih nekoliko mjeseci održaće se već 9. septembra 2016. godine na StartUp DemoDay-u uz prisustvo velikog broja investitora i predstavnika poduzetničkih centara iz regije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.