Izvor: eKapija | Ponedeljak, 09.06.2014.| 14:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kako će izgledati plato ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine?

Sadašnji izgled platoa ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (Foto: msuv.org)

Na konkursu za idejno rešenje pristupnog platoa Muzeja savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) nagradu su osvojili biroi "Autori" i "Raum arhitekti", prenosi portal superprostor.com.

Pozivni, neanonimni, dvostepeni konkurs za idejno rešenje rekonstrukcije i dogradnje ravnog krova suterenskog dela objekta Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu raspisan je sa ciljem adaptacije pristupne površine muzeju kao slobodne javne površine u funkciji Muzeja. Kako je navedeno u pozivu arhitektama, zbog administrativnih ograničenja i vrlo kratkog roka datog od strane osnivača, MSUV nije bio u mogućnosti da sprovede otvoreni javni konkurs, ali je želeo da ipak započne dijalog sa projektantima – kroz pozivni konkurs. Nisu predviđena obeštećenja za učešće niti nagrade. Nakon prvog kruga, žiri je dao komentare samo za radove koji su prošli u drugi krug konkursa, nakon kog je odabran rad studija "Autori" i "Raum".

Na konkurs je pozvano 6 timova: Dragan Marinčić, "Studio M+" Novi Sad, "Kuzmanov & Partners"; Igor Maraš, Departman za arhitekturu, FTN, Novi Sad; "Autori" Beograd; "4od7", Beograd; "a2arhitektura", Beograd.

Pobednički rad su poslali Aleksandra Nikitin, Dijana Novaković, Maja Trbović i Dušan Nenadović ispred biroa "Autori" i Aleksandra Raonić, Miloš Raonić i Branislav Ristović ispred biroa "Raum arhitekti".

Rešenje "a2arhitektura" je ušlo u uži izbor. Rad su poslali Dijana Adžemović Anđelković i Vladimir Anđelković sa saradnicima Marijana A. Trbojevic, Aleksandar Bogojević i Ranko Pavlović i u saradnji sa projektnim biroom "Bekament" Beograd.

Još jedan rad koji je ušao u drugi krug je rad grupe "4od7" koju čine Ivana Damjanović, Anđela Karabašević, Kristina Arsić, Vladislav Sudžum, Milutin Cerović, Đorđe Stojanović.



Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.