NavMenu

Otvaranje hotela "Residence Inn by Marriott" u Sarajevu krajem 2014. godine

Izvor: eKapija Nedjelja, 28.09.2014. 18:56
Komentari
Podeli

Radovi na izgradnji hotela "Residence Inn by Marriott" na Čobaniji u Sarajevu se odvijaju prema planu. U toku je unutrašnje uređenje, te opremanje hotelskih kapacitetam, javlja Klix.ba.

Kako su za Klix.ba istakli iz Društva za ulaganje u južnu Evropu (SEIC), koje je investitor, zvanično otvorenje hotela planirano je za kraj godine.

- Odmah po završetku građevinskih radova na objektu, započinjemo radove u parku koji se nalazi do hotela - vraćanje u prvobitno stanje, te obnova zelenila - navode iz SEIC-a.

Hotel se sastoji od podzemne garaže, prizemlja, četiri sprata i mansarde s prelijepim pogledom na Sarajevo. Kapacitet hotela čini 75 jednokrevetnih i dvokrevetnih apartmana, s vlastitom kuhinjom. Na posljednjem spratu će biti staklena ograda, tako da će svaki apartman imati dio terase.

Kada je riječ o garažnom prostoru, on je kapaciteta 16 mjesta – 4 vanjska i 12 unutrašnjih do kojih se dolazi liftom za automobile direktno sa glavne ceste.

- Fitnes studio će gostima biti na raspolaganju 24 sata, usluge vešeraja, besplatnog doručka i brojne druge. Sama investicija SEIC-a vrijedna je 15 mil KM - dodaju sagovornici portala Klix.ba.

Zaposlenje u hotelu će dobiti oko 25 ljudi, a konkurs za popunu upražnjenih radnih mjesta još je otvoren.

Projektovanje objekta radio je ured Argentaria iz Sarajeva i vršeno je uz puni nadzor Marriott grupacije kako bi se osiguralo zadovoljenje traženih standarda za "Residence Inn by Marriott". Glavni izvođač građevinskih radova je kompanija "Strabag", navodi Klix.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.