NavMenu

Pogoni firme "Rudoplast" iz Rudog čekaju zakupce

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.07.2014. 13:32
Komentari
Podeli
(Foto: Opstinarudo.com)
Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu, po odluci Skupštine povjerilaca stečajnog dužnika ODP "Rudoplast" Uvac – Rudo, dodijelio je opštini Rudo na privremeno čuvanje, do okončanja parničkog postupka fabriku u kojoj se proizvodila ronilačka oprema, kajaci, sjedišta za sportske tribine i HTZ oprema. Parnični postupak je obustavljen do zaključivanja odgovarajućih ugovora o uređenju imovinsko-pravnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, o pitanjima u vezi sa sukcesijom, saopšteno je na opštinskom sajtu.

"Rudoplast" je izgrađen samdesetih godina prošlog vijeka, po sistemu zajedničkog ulaganja pribojskog "Poliestera" i opštine Rudo, koja je obezbijedila lokaciju i infrastrukturu, a i dio novčanih sredstava. Ko ima i koliki dio i čija je fabrika, pokušava se otkriti u dugogodišnjoj parnici između pribojskog "Poliestera" i ruđanskog "Rudoplasta". Postupak je još u toku, a u fabrici izgrađenoj od fasadne cigle sa upravnom zgradom i pogonima, ostali su samo zidovi i dotrajali krov.

Sud u Istočnom Sarajevu je zbog nedostatka stečajne mase, a na prijedlog odbora povjerilaca zaključio stečajni postupak nad preduzećem "Rudoplast", a imovinu koja je predmet spora dodijelio je na čuvanje opštini Rudo i ovlastio je da fabriku može staviti u funkciju privredne djelatnosti, do konačnog okončanja parničnog postupka. Spona između opštine i suda i dalje će biti stečajni upravnik Vlado Simović.


Odmah po preuzimanju imovine, opština Rudo je pokrenula aktivnosti oko čišćenja pogona i kruga i obezbjedila adekvatnu kontrolu nad ovom imovinom.

U toku su pregovori sa zainteresovanim privrednicima oko stavljanja u funkciju ovog poslovnog prostora.

Prema riječima načelnika opštine Rata Rajaka, opština Rudo vodi aktivnosti u ovom pravcu, u toku su pregovori sa zainteresovanim privrednicima, a osnovni kriterijum za odabir korisnika ove imovine biće zaštita objekata od daljeg propadanja i otvaranje novih radnih mjesta.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.