NavMenu

Luksuz ušuškan u mostarski orijent - Nadomak Starog mosta niče naselje "Kapetanovina" vrijedno 9 mil KM

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.06.2014. 11:54
Komentari
Podeli
Budući izgled elitnog naselja (Foto: kapetanovina.ba)Budući izgled elitnog naselja
Na samo nekoliko metara od čuvenog Starog mosta na Neretvi u Mostaru, gradi se elitno, luksuzno i jedinstveno naselje "Kapetanovina" čija se vrijednost procjenjuje na 9 mil KM. U starom jezgru grada, u zaštićenoj UNESCO-voj zoni, njemačka firma "Mo-haus" je počela izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa koji će u cjelini biti završen do kraja 2015. godine.

Ukupno 49 stanova i 17 hotelskih apartmana u 4 objekta odlikuje visok kvalitet gradnje, moderan dizajn u kombinaciji sa orijentalnim stilom, te terase sa pogledom na najautentičniji dio grada Mostara. Teren na kome se gradi "Kapetanovina" je blago izdignut, pa se iz stanova sa velikom terasom pruža pogled na Stari grad, Stari most i rijeku Neretvu, a lokacija se uvrštava na listu najpoželjnijih.

- Prvi objekat u kompleksu je već završen i useljiv - potvrdio je za portal "eKapija.com" investitor Zoran Husković.

(Foto: kapetanovina.ba)
Četiri predviđena objekta su različita po strukturi i funkciji, pa je tako već izgrađeni objekat broj 1 u potpunosti predivđen za stanovanje. Objekat broj 2, koji se trenutno gradi, imaće stanove sa poslovnim prostorima u prizemlju u kojima će biti različiti sadržaji: banka, kafe, market, apoteka, vrtić, fitnes. Objekat broj 3 je isključivo poslovnog karaktera, dok će četvrti dobiti 17 hotelskih apartmana.

Krov trećeg objekta biće uljepšan baštom sa otvorenom terasom, dok su na preostalim planirane terase sa kosim krovovima.

Na svim etažama predviđeno je od 3 do 5 luskuznih stanova, koji će se prodavati po cijeni od 2.350 KM po metru kvadratnom. Stanovi u završenom objektu se već mogu kupiti, po istoj cijeni.

(Foto: kapetanovina.ba)
Miran Hadžiosmanović, savjetnik pri izgradnji, rekao je za "Dnevni list" da se prilikom gradnje ne vodi briga o cijeni materijala, već o kvalitetu koji zadovoljava uslove moderne gradnje.

- Koristili su se visoki standardi, termo i zvučna izolacija, visoki standardi za otvore, koji su na cijelom objektu s električnim roletnama, nešto što se danas rijetko nalazi u objektima. Izvođači uglavnom teže da gradnja bude što jeftinija.


Ispod kompleksa koji se prostire na površini od 2.704 m2 izgradiće se garaže. Prilaz u podzemne garaže omogućen je sa sjevero-istočne strane, iz ulice Gojka Vukovića, gdje se nalazi i glavni prilaz u objekte.

(Foto: kapetanovina.ba)
Iako je smješten u starom dijelu grada, kompleks "Kapetanovina" se ipak nalazi na mirnoj lokaciji. Zaštićena UNESCO-va zona zbog svoje ljepote i ljepote Starog mosta, te drugih kulturno-istorijskih spomenika, predstavlja privlačno i sigurno mjesto za život, navedeno je u opisu projekta.

U neposrednoj blizini naselja su škola, prodavnice, ambulanta, pekare, hotel, restorani, kafeterije, tržnica, vrtić, banka, pošta, te ostali sadržaji koji upotpunjuju kvalitet života. Tu je i plaža ispod Starog mosta, te ušće rijeke Radobolje u Neretvu, gdje se tokom ljeta održavaju razne kulturne aktivnosti.

V. Dž.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.