NavMenu

Preostala imovina "Krivaje" iz Zavidovića na prodaju za 10,5 mil KM

Izvor: eKapija Subota, 31.05.2014. 14:55
Komentari
Podeli

Stečajni upravnik "Krivaje" iz Zavidovići Hamdija Muratović zakazao je za 1. juli 2014. godine novu prodaju imovine ovog preduzeća usmenim javnim nadmetanjem, izvještava Indikator.ba.

Ekonomsko-tehnološka cjelina proizvodnja furnira, parketa i namještaja, a koja obuhvata Furnirnicu, pogone Namještaj IV i Namještaj V, Pilanu, Energetiku i održavanje, Parketaru, Upravnu zgradu, te hotel "Kristal" prodaje se po početnoj cijeni od 10,5 mil KM.

Pogoni za proizvodnju furnira, parketa i namještaja prvobitno su bili procijenjeni na 42 mil KM, sa početnom cijenom od 21 mil KM.

Na prvoj aukciji prodata su tri ponuđena lota, a radi se uglavnom o ekonomskim cjelinama koje nisu direktno vezane za drvnu proizvodnju. Preduzeće "Drvo Still" iz Zavidovića kupilo je tehnološku jedinicu "Remont i transport" za 820.000 KM, "Restoran Kamenica" je prodat za 130.000 KM, a "Ribnjak Kamenica" za 70.000 KM.


U skladu sa Zakonom o stečaju, sva sredstva od prodaje dijela imovine "Krivaje" bit će usmjerena povjeriocima po utvrđenom redoslijedu.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.