Izvor: eKapija | Utorak, 21.01.2014.| 16:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zagrebački "B.M.V. Inženjering" obećava u Neumu do sezone hotel sa četiri zvjezdice

(Foto: b)

Premijer Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Denis Lasić, zajedno s ministrom trgovine, turizma i zaštite okoline Seminom Borićem, boravio je juče u radnoj posjeti Općini Neum, gdje je između ostalog, obišao radove na rekonstruisanju nedavno privatiziranog hotela "Neum" u Neumu, prenosi portal Indikator.ba.

Hotel "Neum" je, nakon provedenog postupka privatizacije koji je obavila Agencija za privatizaciju HNK, za 4 mil KM kupila zagrebačka kompanija "B.M.V. Inženjering".

Ugovorom je osigurano provođenje poslovnog plana za razvoj hotela, čije je poslovanje posljednjih godina stagniralo, a tokom trogodišnjeg perioda novi vlasnici su se obavezali potpuno obnoviti hotel, koji ima 380 soba, tako da kvalitetom i sadržajima dostigne kategoriju od četiri zvjezdice. Također, novi vlasnik zadržao je 83 radnika, te će zaposliti 40 novih i za tri godine investirati 21 mil KM.

Nakon obilaska, premijer Lasić izjavio je kako je cilj današnje posjete, prije svega, bio uvjeriti se na licu mjesta kako teku radovi i kako se izvršavaju ugovorne obaveze koje je novi vlasnik preuzeo.

- Ovo što sam vidio ohrabruje i siguran sam kako ćemo već za ovu sezonu imati jedan potpuno novi turistički sadržaj koji će upotpuniti turističku ponudu, ne samo Neuma, nego i cijelog Kantona - rekao je premijer Lasić, dodavši kako ga posebno raduje što će hotel "Neum" i sadržaji koje će nuditi stvoriti uslove za otvaranje novih radnih mjesta i nova zapošljavanja.

Ministar Borić u svojoj je izjavi pozdravio sve što Općina i investitor rade, jer je to put ka sadržajnijoj i kvalitetnijoj turističkoj ponudi HNŽ.

Predsjednik uprave "B.M.V. Inženjering" Vido Kristić kazao je kako su vrlo jasne odredbe Ugovora koje su pri kupnji hotela "Neum" prihvaćene, ali kako će učiniti sve da puno ranije od predviđenih rokova dovrše potrebne radove.

- To je naš interes, a današnji posjet me uvjerava kako je to interes i Općine Neum i Hercegovačko-neretvanske županije - kazao je Kristić.

Načelnik Matuško rekao je kako je zahvaljujući novim ulagačima vidljivo da se u Neumu radi i gradi.

- Ovim ulaganjima i novim sadržajima Neum predstavljamo kao zanimljiviju turističku destinaciju. Svaka nova ideja i napredak u turizmu za Neum puno znači - zaključio je Matuško.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.