NavMenu

Usklađenost boja, materijala, funkcionalnost i estetika - kroz rešenje enterijera privatne kuće u Sarajevu, a u realizaciji dizajn studija Ećo Company

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 16.12.2013. 12:40
Komentari
Podeli

(Foto: inside.ba)

Usklađenost boja, materijala, funkcionalnost i estetika, opisuju enterijer privatne kuće u Sarajevu, za čije se uređenje i ovoga puta pobrinuo dizajn studio Ećo Company.

Posebnu vrijednost enterijeru daje svjetlost. Igra osvjetljenja spuštenih stropova obogaćuje i daje ambijentu posebnu vrijednost, izaziva pažnju, odvaja, ističe, i prije svega čini prostor atraktivnim. Na taj način naglašene su zone za sjedenje, objedovanje, odmor, koridori, te stepenišni prostor.

U kontrastu s bijelim zidovima s posebnom tehnikom obrade je pod u bogatom tamnom parketu od orahovog drveta.

Prostranost dnevnog boravka s trpezarijom i kuhinjom obogaćena je ekskluzivnim komadima namještaja. Garnitura za sjedenje koju prvenstveno karakterizira udobnost, urađena je u tamnoj koži i istaknuta konstrukcijom u svijetlom hrastovom drvetu. U istom drvetu izrađeni su klub stolovi, kao i trpezarijski sto koji svojom masivnošću i načinom izrade oplemenjuje prostor.

Kuhinja je vrlo jednostavnih linija u medijapanu bijele boje visokog sjaja, obogaćena pojedinim elementima, kao i radnom pločom u furniru oraha. Prije svega funkcionalna, s različitim ugradbenim mehanizmima, koji omogućavaju vrhunsku organizaciju i manipulaciju elementima koji je čine.

Igra bojama i materijalima izražena je u dječijim sobama, gdje su stvoreni razigrani, veseli i inspirativni prostori.

Fotogalerija
Enterijer privatne kuće u Sarajevu - realizovan od strane dizajn studija Ećo Company
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.