NavMenu

Za proljeće 2014. najavljeni radovi na gradnji podzemnih garaža i trga kod sarajevske Vijećnice - Vrijednost posla 5,7 mil KM

Izvor: eKapija Četvrtak, 12.09.2013. 15:55
Komentari
Podeli

Idejno rješenje trga (Foto: Starigrad.ba)Idejno rješenje trga

Gradnja podzemnih garaža na prostoru preko puta Vijećnice u Šahinagića ulici, ukoliko budu ispunjeni svi neophodni uslovi, trebalo bi da počne na proljeće 2014. godine, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad.

Podzemne garaže, kako je to sadržano i u idejnom projektu predstavljenom, imale bi 155 parking mjesta, a ujedno bi bio riješen i nadzemni dio garaža. Idejni projekt uradila je firma "Coning" u saradnji s Ministarstvom saobraćaja KS i Općinom Stari Grad, saopšteno je na općinskom sajtu.

(Foto: Starigrad.ba)

- Ovim projektom završili smo veliki dio posla. Procjenjena vrijednost projekta je 5,7 mil KM. Izgradnju će finansirati Općina Stari Grad i Ministarstvo saobraćaja KS ako postignemo dogovor. U suprotnom će Općina uzeti manji kredit. Početak izgradnje je planiran za proljeće naredne godine - istakao je Hadžibajrić.

Idejni projekat je predstavio Mirsad Hodžić, voditelj sektora za projektovanje firme "Coning".

(Foto: Starigrad.ba)

Podzemna garaža će biti izgrađena na površini od 3.500 kvadratnih metara. Nadzemni dio je planiran za gradnju trga i zelenih parkovskih površina sa sadržajima za djecu. Javna garaža je planirana na dvije podzemne etaže s površinom od 5.000 kvadrata i 155 parking mjesta. Na prvom nivou će biti sagrađen i javni toalet.

Drveće u parku će biti zamijenjeno novim, a travnati dio sadašnjeg parka će biti znatno veći. Trg će biti popločan, a nova bina će se koristiti za sve manifestacije i stajaće tokom čitave godine. Na trgu koji će površinom biti najveći u KS biće postavljeni i vodoskoci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.